Lekár kŕmil psa zvyškami potratených plodov

1,900
Kultúra smrti

BEED, MAHARASHTRA, INDIA, 1. jún 2012, (LifeSiteNews.com) - Predstavitelia v indickom štáte Maharashtra, ktorý je známy najväčším počtom "miznúcich" dievčat v porovnaní s chlapcami, zatkli lekára, ktorý obchádzal obmedzenia týkajúce sa potratov na základe výberu pohlavia. Dôkazy ženských zárodkov dával zožrať psovi.

Sudam Munde bol aj so svojou manželkou zatknutý po vykonaní potratu žene v šiestom mesiaci tehotenstva, ktorá nosila pod srdcom neželanú dcéru. Táto žena na následky potratu umrela.

Správy naznačujú, že dôsledkom tohto činu by mohlo byť aj odobratie lekárskej licencie obom manželom.

 Lek Ladki Abhiyan objasnil médiám, ako sa Munde v meste Beed vysporiadal so zvyškami nechceného plodu - dal ich zožrať vlastnému psovi. 

Munde bol zatknutý pred dvoma rokmi, keď ho Varsha Deshpandeová chytila do pasce. Lekár otvorene diskutoval o potrate a následnom kŕmení piatich psov zvyškami plodov. Desphandeová dodáva, že tento proces mal aj očitých svedkov.

Podľa nej bol síce Munde zatknutý, čoskoro ho však prepustili, pretože mal v meste politický vplyv.

Suresh Shetty, minister zdravotníctva v štáte Maharashtra vyhlásil, že Munde už viackrát šikanoval sa vyhrážal sa verejným činiteľom, ktorí sa pokúšali zasiahnuť proti jeho ilegálnej praxi. "Nášho štátneho chirurga, ktorý sa rozhodol prešetriť Mundeho nemocnicu, zamkli v miestnosti nejaké gorily," povedal.  

Medzičasom tento chirurg už viac ako rok čelí ďalším hrozbám. Jeho oddelenie požiadalo ministerstvo o zabezpečenie ochranky.

V štáte Maharashtra sa na každých 1000 chlapcov rodí iba 801 dievčat, čo je najhoršia rodová nerovnováha v celej Indii.

Záležitosťou potratov na základe výberu pohlavia sa nedávno začali zaoberať aj v Spojených štátoch. Utajené vyšetrovanie v Texase a New Yorku odhalilo, že predstavitelia Plánovaného rodičovstva boli ochotní vykonávať podobné procedúry. Návrh zákona zakazujúci tieto praktiky avšak v Kongrese neprešiel pre nedostatok hlasov.