bill_gates_hands_getty_1024_512_75_s_c1.jpg

Prečo sa mnohí pro-liferi obávajú dobročinnosti Billa Gatesa

430
Milko Kostovič
Neutral

Diskusia o reakcii na pandémiu COVID-19 sa predvídateľne zvrtla na slovnú potýčku o prehnanom postupe vlády, povinnom očkovaní a často drastickej taktike vynucovania práva. Za posledných niekoľko týždňov ľudia začali čoraz viac podozrievať vládu a jej politiku, konšpiračné teórie sa rozhojnili a obvyklí podozriví obviňujú kohokoľvek a spochybňujú vládu, že sú bláznami s túžbou zomrieť. 

Jedným z hlavných cieľov podozrievavosti ľudí je zrejme miliardár, zakladateľ Microsoftu a filantrop Bill Gates. V médiách sa to nestretlo s veľkým pochopením. Prečo, pýtajú sa, môže niekto pochybovať o čistých zámeroch človeka, ktorý míňa mraky peňazí na riešenie celosvetových zdravotných kríz? Prečo by ho mal niekto podozrievať z nevhodného správania sa? 

Hoci dopredu hovorím, že mnohé aktuálne konšpiračné teórie sú skutočne bláznivé, chcem sa na moment zastaviť a vysvetliť, prečo toľko ľudí podozrieva Billa Gatesa: je to preto, že sa domnievajú, že má preukázateľne oveľa väčšie zámery. To, že to môže viesť k niektorým, samozrejme, absurdným špekuláciám, neznamená, že dôvod pre podozrenie nie je opodstatnený. Dovoľte mi uviesť niekoľko príkladov.

Po prvé, Bill Gates bol dlhodobo posadnutý kontrolou populácie. V roku 2003 Billovi Moyersovi povedal, že globálne iniciatívy v oblasti zdravia znamenajú, že rodičia si často uvedomujú, že nepotrebujú toľko detí. Moyers sa ho spýtal, odkiaľ pochádza jeho záujem o túto tému: "Ale prišli ste k reprodukčnej téme ako k intelektuálnemu, filozofickému bádaniu? Alebo to bolo niečo, čo sa prihodilo? Bolo to zjavenie?"

"Keď som vyrastal, moji rodičia boli vždy zapojení do rôznych dobrovoľných činností," reagoval Gates. "Môj otec bol predsedom organizácie Plánované rodičovstvo. A bolo to veľmi kontroverzné byť tohto súčasťou. A preto je to fascinujúce."

Dnes, keď ste sám súčasťou elít, a označíte svojho otca, ktorý bol "predsedom Plánovaného rodičovstva", za svoju prvotnú primárnu inšpiráciu, zdá sa to ako úplne prirodzené. Tí z nás, ktorí vedia, že Plánované rodičovstvo je zodpovedné za zabitie miliónov detí v lone, však spochybňujú pohľad Billa Gatesa na "zdravotníctvo". Treba brať zreteľ na ničenie detí v lone? 

Nadácia Billa a Melindy Gates si to rozhodne myslí. Ako pred niekoľkými dňami informoval portál Live Action, Bill Gates financuje medzinárodnú organizáciu pre plánovanie rodičovstva, ktorá distribuuje antikoncepciu do celého sveta. Gates zároveň odsudzuje normy Mexico City, ktoré zakazujú verejné financovanie potratov v zahraničí. Veľkoryso prispel tiež organizácií Medzinárodné plánované rodičovstvo. A dokonca navrhuje vydanie "digitálnych certifikátov", ktorými sa budú ľudia vedieť preukázať, že dostali očkovanie proti koronavírusu. 

Pravdou je, že Bill a Melinda Gates vnímajú svetové zdravotníctvo, - a tiež ho podporujú - ktorého súčasťou sú potraty, obmedzovanie plodnosti a sterilizácie. 

Pred nejakým časom som robil rozhovor s nigérijskou pro-life aktivistkou Obianuju Ekeochou o jej knihe Target Africa: Ideological Neo-Colonialism in the Twenty-First Century a následnom dokumentárnom filme Strings Attached, v ktorom podrobne opisuje, ako sa lídri a filantropi západného sveta pokúšajú presadiť svoj pohľad na život a rodinu v rozvojovom svete. Ako Obianuju napísala po skončení veľkej konferencii o plánovanom rodičovstve, ktorú v Etiópii zorganizovala Gatesova nadácia: "Sme smädní a dávajú nám kondómy! Máme hlad a ponúkajú nám antikoncepčné pilulky! Sme chorí a núkajú nám najmodernejšie techniky potratov! Sme nahí a vedú nás do náručia sexuálneho hedonizmu! Sme uväznení chudobou a ponúkajú nám sexuálne oslobodenie! Tiché slzy stekajú pre Afriku v modernom svete, ktorý nevidí našu bolesť, ani nepočuje naše volanie o pomoc. Hlboko smútime nad deštruktívnymi semenami sexuálnej revolúcie, ktoré boli zasiate minulý týždeň v Addis Abebe."

Je dôležité, aby sme pochopili, prečo sú mnohí ľudia podozriví voči filantropii Billa Gates a jemu podobných, a prečo medicínske názory určitého sektora našich elít vyvolávajú toľko podozrenia. Je to preto, že nám každodenne klamú o potratoch a hovoria nám, že zničiť dieťa v lone znamená "zdravotnú starostlivosť" a "nevyhnutnú službu". Je to preto, že nám hovoria, že antikoncepcia nemá žiadne vedľajšie účinky, že potrat nemá žiadne negatívne vplyvy na ženy, a mohli by sme pokračovať stovkami ďalších klamstiev, o ktorých vieme, že sú lži. Držal som potratené dieťa v rukách a civel na jeho malú tvár vlastnými očami - a veľmi dobre som vedel, že niektorí z najbohatších a najinteligentnejších lekárskych expertov na svete by sa mi pozreli do tváre a povedali mi, že chlapček, ktorého som držal, nebol dieťaťom. 

Ti istí ľudia, ktorí nám hovoria, že potrat je bezpečný, že dieťa v maternici nie je dieťaťom, že rodovo-zmätené deti a dospievajúci musia užívať blokátory puberty a podstupovať chirurgické mrzačenie a že sexuálna promiskuita je zdravá (skúmanie je fajn!), dnes čelia podozrievaniu miliónov ľudí a tvária sa, že nechápu prečo. Môžem to objasniť: je to preto, že vieme, že ste klamali o toľkých veciach. Je možné, že dnes neklamate. Dôvodom mnohých konšpiračných teórií je to, že ste sa nám pokúšali predať lži ako "potrat je zdravotná starostlivosť", a keď sme poukázali na obrovskú hromadu rozmliaždených detských mŕtvol, reagovali ste bez problémov: "Komu budete veriť, nám alebo očiam, ktoré vás klamú?"

Mnoho ľudí už nevie, komu ešte veriť.