nurses pray

Zdravotné sestry v Nashville sa za pacientov a ich rodiny modlia zo strechy nemocnice

81
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Skupina sestier v TN medicínskom centre v Nashville sa rozhodla modliť sa k Bohu o pomoc pre pacientov postihnutých koronavírusom z veľmi nezvyčajného miesta - z helipadu (pristávacia plocha pre helikoptéru) na streche nemocnice.

Angela Gleavesová, sestra z Vanderbilt University Medical Center, poslala na svoju facebookovú stránku fotografiu, na ktorej sa spolu so štyrmi kolegyňami modlí, pričom všetky stoja na nemocničnom helipade na streche nemocnice. Ako komentár píše: "Keď máme chvíľu čas, ideme hore na strechu a modlíme sa. Prosíme za všetkých pracovníkov v našom oddelení, ale aj za personál celej nemocnice. Počas tejto ťažkej skúšky sa modlíme aj za pacientov a ich rodiny. Do modlitieb zahŕňame aj kolegov a kolegyne celého sveta, ktorí sa v tejto dobe starajú o pacientov. Je to skvelý pocit, keď sa môžem modliť s takými úžasnými spolupracovníčkami. Akoby sme cítili Božiu prítomnosť aj v povetrí okolo nás. Vedzte, že ste všetci zahrnutí do našich modlitieb." 

Na fotografii hore sa nachádza sestra Angela Gleavesová, spolu s kolegyňami Sarah Kremerovou, Beth Tieslerovou, Tanyou Dixonovou a McKenzie Gibsonovou; spoločne dvíhajú ruky k modlitbe, niekedy pri nej aj kľačia. Gleavesová pre NBC's TODAY povedala: "Chceme, aby aj takto všetci videli, že sa modlíme za pacientov, ich rodiny a nás ako personál. Pre pacientov a ich rodiny je to veľmi ťažká doba, pretože v mnohých nemocniciach stále trvá zákaz návštev. Pri modlení prežívame krásne chvíle; akoby nás Boh aj tým vetrom dotláčal k tomu, aby sme sa starali o týchto pacientov a robili tak to, v čom už máme dlhú prax."

Angela pracuje ako registrovaná sestra už 22 rokov. Slúžila aj ako "lietajúca" sestra na helikoptére. Práve ona požiadala letový dispečing tohto medicínskeho centra, aby im dovolili vyjsť na strechu a modliť sa. Na jedenkrát tam môžu byť 10 minút. Postupne by sa chceli pridať aj ďalší ľudia, no to už treba nájsť iné miesto, čo je ťažké, pretože z nemocnice sa nemôžu vzdialiť na dlho.

Niektoré reakcie na Gleavesovej facebooku:

"Nech vás, vaše priateľky, aj celý personál nemocnice, požehná Boh za to, že sa každý deň staráte a bojujete o každého jedného človeka" (Laura Phillips)

"Chvála Bohu!!! Všetky ste požehnané!! Ďakujeme vám za vašu nesebeckú službu!" (Kim Fry Johnson)

"Až mi zimomriavky chodia po chrbte. Všetky ste naozaj úžasné! Boh je tam s vami všetkými." (Staicy Munroe)