Fr._Manuppella_Camden_NJ_3_1024_512_s_c1.png

Kňaz v lietadle s monštranciou, aby požehnal územie zasiahnuté koronavírusom

956
Milko Kostovič
AltKAT

Katolícki kňazi sa podieľajú na hrdinskom boji proti koronavírusu. Nielenže hľadajú kreatívne riešenia, ako priniesť sviatosti veriacim, ale aj ako prosiť Boha o milosť a oslobodenie. 

S pomocou pilota farnosti sa rozhodol otec Anthony Manuppella, pastor farnosti St. Gianna Beretta Molla v štáte New Jersey, vzlietnuť nad diecézu Camden. Otec Manuppella si vzal so sebou Najsvätejšiu sviatosť a sošku Panny Márie a modlil sa o Božiu ochranu, za uzdravenie chorých, a za koniec tohto "moderného moru, koronavírusu"

"Zatiaľčo sme v lietadle, s Ježišom vo Svätej Eucharistii, Najsvätejšou sviatosťou a sochou našej Požehnanej matky, ja budem spievať litánie ku svätým, pretože tradične je to táto modlitba, ktorú sme odriekavali v minulosti, keď krajiny, najmä v Európe, boli zasiahnuté rôznym morom," povedal otec Manuppela vo video-rozhovore pre portál PressofAtlanticCity.com. 

"Po litániách ku svätým existuje mnoho, mnoho modlitieb príhovoru na boj proti vírusu, proti pandémii alebo moru, ak chcete," pokračoval o. Manupella. "A tak sa budem modliť tieto a ďalšie modlitby, keď budeme prechádzať celou diecézou Camden. A požehnám im s Ježišom a pomodlím sa za ich ochranu. Pomodlím sa za chorých, aby boli uzdravení a tiež sa pomodlím za koniec, ukončenie tohto moderného moru, koronavírusu, pretože sa jedná o neviditeľného nepriateľa, a preto ho dokážu poraziť iba nebeské sily, a samozrejme s pomocou lekárov atď., ale Boh je vždy číslo jedna. Vždy sa obraciame ku Nemu."

"Dúfam, že tento vírus prinúti ľudí hovoriť a rozmýšľať viac o návrate k Bohu, návrate k Cirkvi," dodal. "Vidiac, akí sme krehkí a koľko potrebujeme Boha, môžeme zomrieť v ktorúkoľvek minútu ... môžeme tým byť zasiahnutí." 

V čase, keď sú omše zrušené, duchovenstvo prináša Najsvätejšiu sviatosť ku svojim farníkom. 

Po zrušení omší naprieč Severnou Amerikou a Európou zostávajú kňazi neochvejní a prinášajú Najsvätejšiu sviatosť do domov svojich farníkov. 

Otec Michael Hirmer, kňaz z nemeckej diecézy Regensburg, postupuje svojim mestom nosiac chirurgickú masku a rukavice a prináša Eucharistiu k tým, ktorí prichádzajú, aby dostali prijímanie. 

"Môj starý kamarát Michael Hirmer, kňaz z diecézy Regensburg, prináša Svätú Eucharistiu v procesii naprieč mestom," napísal Ulrich Lehner na Twitteri. 

"Veriaci sú požiadaní, aby prišli k oknám, aby boli požehnaní alebo dostali prijímanie pri dverách od záhrady," poznamenal Lehner. 

Otec Anthony Huong Van Le, pastor Kostola sv. Kataríny Sienskej v kalifornskom meste Martinez, vytvoril webovú stránku, na ktorej sa ľudia môžu zaregistrovať, aby dostali prijímanie doma po odvysielaní naživo-vysielanej nedeľnej omše. 

Farníci sú upozornení: "Prosím, zanechajte svoje meno, adresu, telefónne číslo a budete kontaktovaní pred tým, ako jeden z duchovných príde do vášho domu (v rukaviciach a maske), aby odovzdal sviatosť." 

"Karmelitský kňaz o. Justin Cinnante požehná mestu New Rochelle v štáte New York, s pomocou niekoľkých priateľov, začiatkom tohto týždňa," poznamenala Kathryn Jean Lopez na Twitteri s videom o. Cinnanta, ktorý stojí v zadnej časti dodávky križujúc susedné ulice.    

Fr._Manuppella_Camden

"New Rochelle bolo ťažko zasiahnuté koronavírusom," dodáva Lopez. 

https://twitter.com/kathrynlopez/status/1240442698869465089ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1240442698869465089&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lifesitenews.com%2Fnews%2Fpriest-flies-with-monstrance-in-plane-to-bless-coronavirus-stricken-land

Čitatelia sa pre redakciu LifeSiteNews vyjadrili, že kňazi v Massachusetts a inde vedú Krížovú cestu prostredníctvom konferenčného hovoru. Zároveň je zrejmé, že naprieč krajinou sa rozširuje aj prax spovedí na prejazdných parkoviskách. 

https://twitter.com/Timothy_Meads/status/1240258197081989126