proabortion15b.png

Potratoví aktivisti sa sťažujú, že počas epidémie koronavírusu sa nevraždia deti

498
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Potratoví aktivisti panikária, pretože svet sa zameriava na poskytovanie skutočnej lekárskej starostlivosti ľuďom trpiacim koronavírusom, a nie na potraty. 

Blogerka Mary Chastain z organizácie Legal Insurrection si všimla email Národnej potratovej federácie, v ktorom tlačia na lekársku komunitu, aby lekári pokračovali v poskytovaní voliteľných potratov uprostred zdravotnej krízy. 

Hoci nemocnice a ordinácie majú obavy z nedostatku personálu, zdrojov a postelí pre ľudí postihnutých vírusom, potratoví aktivisti naliehajú, aby tieto vzácne zdroje použili na ukončenie životov prostredníctvom potratu. 

"Počas tejto krízy verejného zdravia zostáva tehotenská starostlivosť, vrátane potratovej starostlivosti, nevyhnutnou zdravotníckou službou. Národná potratová federácia (NAF) vyzýva predstaviteľov štátu, aby zabezpečili, že ambulantné potratové kliniky zostanú otvorené a nalieha na nemocnice, aby pokračovali v poskytovaní potratovej starostlivosti," uvádza sa v emaily. 

Potraty však nie sú "nevyhnutné". Takmer všetky potraty v Amerike sú voliteľné. Podľa organizácie Národné právo na život "ženy uvádzajú ‘sociálne dôvody‘ ako motiváciu pri takmer 93% všetkých potratov, a nie zdravie matky či znásilnenie/incest." 

Napriek tomu majú zdravotnícki predstavitelia, podľa názoru potratových aktivistov, venovať čas a zdroje na túto zbytočnú "službu", na toto zabíjanie nenarodených detí.

Spravodajstvo The Huffington Post tiež zverejnilo varovný titulok: "Prístup k potratom je ohrozený v čase šírenia koronavírusu."

Potratár z Texasu Joe Nelson, ktorý pracuje na troch potratových klinikách v Texase, sa tento týždeň uzavrel do karantény, pretože je chorý a môže mať koronavírus. Nelson sa pre spravodajstvo vyjadril, že má obavy z toho, že sa niektoré ženy nedostanú k potratom, pretože je chorý a väčšina ďalších lekárov potraty nevykoná. 

"Ak poskytovateľ ochorie, je to o jedného človeka menej, ktorý poskytuje starostlivosť," uviedla Rev. Katherine Hancock Ragsdale, predsedkyňa NAF, pre The Huffington Post. "Keď nepríde čo i len jeden alebo dvaja ľudia, klinika potom nemusí fungovať." 

Ragsdale následne uviedla, že lekári by nemali považovať potraty za voliteľné, pretože "ich nemožno naplánovať na neurčito." Deväť mesiacov znamená, že dieťa je mimo maternice a nemôže byť potratené. 

"Obávame sa, že všetky zdroje zdravotnej starostlivosti budú nasmerované k ne-voliteľným postupom, a potraty budú klasifikované ako voliteľné procedúry," uviedla Ragsdale. "Rozumieme, že potrat nie je mŕtvica alebo srdcový infarkt a dá sa naplánovať. Nemožno ho však naplánovať na neurčito."

Matky, ktoré nemôžu podstúpiť potrat, nie sú vystavené riziku zhoršenia zdravotného stavu. Stávajú sa matkami novorodencov, ale Ragsdale toto nehovorí. Namiesto toho v emaily tvrdí, že obmedzenie prístupu k potratom by mohlo viesť k "vážnym následkom pre ženy a ich rodiny."

"Odmietnutie alebo odloženie potratovej starostlivosti predstavuje okamžité bremeno pre pacientov, ich rodiny a zdravotný systém a môže mať vážne a trvalé následky," uvádza sa ďalej v emaily. "Pacienti žiadajúci časovo-senzitívnu starostlivosť, vrátane potratovej starostlivosti, potrebujú včasný prístup k liečbe, a to aj počas tejto pandémie."

Tieto tzv. "následky" a "bremená" nie sú zdravotné problémy. Sú to deti - jedinečné, živé ľudské bytosti, ktoré si zaslúžia právo na život.

Ako to napísala Mary Chastain: "NIKDY nehovorte, že potrat je súčasťou tehotenskej starostlivosti. Potrat je infanticída. Je mi zle z toho, že títo ľudia považujú za "starostlivosť" to, keď je výsledkom potratu mŕtva ľudská osoba."

Desiatky tisíc ľudí sú chorí a umierajú po celom svete na koronavírus a väčšina americkej spoločnosti sa uzatvára, aby sa zabránilo ďalšiemu šíreniu nákazy. Uprostred tohto chaosu sa však potratoví aktivisti obávajú toho, že zabíjanie nenarodených detí nebude pokračovať.