busy.jpg

Vyznanie herečky: "Za celý svoj úspech vďačím potratu, ktorý som podstúpila ako 15-ročná"

217
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Modlite sa za túto herečku!

Bývalá herečka zo seriálu Dawson´s Creek, Busy Philippsová, sa na nedávnom zhromaždení, sponzorovanom Centrom pre reprodukčné práva, chválila, aké ´dobro´ jej do života priniesol potrat, ktorý podstúpila vo svojich 15-tich rokoch. 

Zhromaždenie sa konalo hneď vedľa budovy Najvyššieho súdu, na pojednávaní ktorého sa preberal návrh zákona štátu Louisiana, požadujúci pre potratárov rovnaké privilégiá, aké majú ostatní nemocniční lekári. Philippsová pripisovala potratu zo svojej mladosti veľkú zásluhu na svojom terajšom úspechu; vykrikovala, že za "celý svoj úspech" vďačí tomuto potratu:

"Za to, že dnes sedím v Los Angeles, vo svojom nádhernom nahrávacom štúdiu, z ktorého vysielam vlastnú nočnú talk show. Za to, že si čoskoro sadnem do svojho hybridu a odveziem sa do svojho úžasného (nadávky) domova, kde pobozkám svoje krásne a zdravé deti a svojho manžela, ktorý si zobral rok voľno, aby mohol byť pri deťoch a ja aby som sa mohla sústrediť na svoju kariéru.

A toto všetko - TOTO VŠETKO - mám vďaka, vďaka, vďaka tomu, že som ako 15-ročná mohla nezávisle rozhodovať o svojom tele. 

Nemienim sa hanbiť a zostať ticho. Nemienime sa zahanbiť a zostať ticho. Už nikdy viac! Nikdy neprestanem hovoriť o svojom potrate alebo o svojich periódach, o skúsenostiach z pôrodu, o tom, ako mi museli nastrihnúť hrádzu, o svojich kvasinkových infekciách alebo o svojej ovulácii, ktorá korešponduje s mesačnými fázami!"

Zhromaždený dav prepukol v jasot a herečke tlieskal.

 

Bývalá riaditeľka kliniky Planned Parenthood, ktorá otočila svoj život o 180° a prešla do tábora pro-life, Abby Johnsonová, však pre Fox News uviedla, že potratový priemysel vždy kladie zisk nad bezpečnosť ženy:

"Potratový priemysel prosperuje a prekvitá zo strachu a z dezinformácií, čiže z niečoho, čo Busy Philippsová nemá žiadny problém propagovať pred svojím obecenstvom vedľa Najvyššieho súdu. To, že potratový priemysel, spolu s jeho hollywoodskymi prisluhovačmi, stále preklína legislatívu ´zdravého rozumu´ len svedčí o tom, ako málo sa starajú o záujmy ženy. Namiesto toho, čo tu vykrikuje, by sa mala rozhorčovať nad tým, že ženy na potratových klinikách sú ponechané sami na seba, aby sa vysporiadali s desivými podmienkami, ktoré v nich vládnu, lekári by kvôli opakovaným priestupkom túto činnosť nemali vôbec vykonávať, pričom nástroje, ktoré pri potrate používajú, nebývajú ani vysterilizované."   

Prezidentka organizácie Students for Life of America, Kristen Hawkinsová, dodala, že ohraničenosť Philippsovej voľby bola "tragédiou": "Tragédiou bolo, že nevedela viac o možnostiach, ktoré neboli limitované potratom. Potratový priemysel podkopáva dôveru žien a zarába na nich ešte skôr, ako zarobí na potrate, ktorý podstupujú. Ženy si predsa zaslúžia niečo lepšie."

Modlime sa za obrátenie pro-potratových aktivistov!