brookesmith.jpg

Liberálne médiá potupujú ženu, ktorý sa rozhodla zostať doma a starať sa o manžela a deti

906
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Istú austrálsku mamičku zaplavili osobnosti mainstreamových (mienkotvorných) médií a online komentáre urážkami len preto, že sa rozhodla zostať doma s deťmi a pre svojho manžela, ktorý pracuje. Brooke Smithová poslala nedávno do online skupiny mamičiek komentár, v ktorom hovorí o svojej dennej rutine, ku ktorej patrí vstávanie ráno o 4.30, aby pripravila raňajky manželovi, poznamenáva poznamenáva NewshubMatka štyroch detí píše:

"Nikdy nejdem spať bez toho, aby som každému z nich, vrátane manžela, nepripravila desiatu na druhý deň a to, čo si majú obliecť a kým nie je uprataný dom. Niekedy to znamená, že idem spať o deviatej, inokedy o polnoci, no vždy vstávam skoro (o 4.30 spolu s manželom, aby som mu urobila raňajky a kávu)." Brooke hovorí, že aj napriek tomu, že niekedy sú dni naozaj ´dlhé´, stojí to za to. Ďalej píše: "Šťastná mama rovná sa šťastná a pokojná domácnosť. Urob to, aj keď sa ti nechce, pretože z toho budeš mať na druhý deň radosť."

Jej pošta pritiahla veľa pozornosti. Niektorí mamičku chválili, že sa chce starať o rodinu, no ostatní ju ponižovali hanebnými a urážajúcimi komentármi na adresu jej, aj jej manžela. Pridali sa k nim aj mainstreamové médiá. Moderátori Australia’s The Today Show sa Smithovej otvorene smiali za to, že slúži svojej rodine. 

Moderátor narážal na to, že jej manžel určite vymyl mozog: "Zhypnotizoval ju, alebo čo? Kto dnes robí niečo také? Pripravovať raňajky a večer oblečenie?! Čo je postihnutá, či čo? To myslí vážne? Spamätaj sa!" Moderátorka za ním nezaostala a za búrlivého smiechu hostí dodala: "Aj ja mám rada svojho manžela, ale nech si svoje mizerné raňajky a kávu robí sám!"

Brooke Smithová povedala, že ju tieto reakcie vôbec neprekvapili. Podľa jej slov majú s manželom úžasný vzťah, aj keď má manžel náročnú prácu: "Náš vzťah je skvelý a myslím si, že dynamika našej domácnosti v ňom zohráva veľkú úlohu", uviedla pre the Daily Mail. "Manžel pracuje v stavebníctve a máme rozbehnutý aj rodinný podnik. Myslím si, že ak niekto celý deň tvrdo maká na slnku a po práci sa ešte venuje rodinnému podniku, to najmenej čo preňho môžem urobiť je, že nebudem po ňom chcieť, aby doma varil a upratoval." 

Hovorí sa, že ženy, ktoré nespĺňajú kritériá moderného ´ženstva´, sa pokladajú za prijateľné terče šikany a urážok. Tieto ženy sa rozhodli zostať doma a ako manželky a matky sa starať o výchovu detí a o domácnosť, zatiaľ čo manžel pracuje mimo domova. Matky vôbec si namiesto verejného kritizovania ich rozhodnutia zaslúžia povzbudenie a pochvalu, či už pracujú doma alebo mimo domu.