Fighter_810_500_75_s_c1.jpg

Mužský bojovník, ktorý sa považuje za ženu - oslavovaný ako najodvážnejší športovec dejín

319
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Nie je nič heroické na mužovi Fallon Foxovi, ktorý poráža MMA súperov opačného pohlavia. 

Jeden zo zakladateľov online magazínu o LGBT športovcoch označuje bojovníka zmiešaných bojových umení (MMA), ktorý sa považuje za ženu, za "najodvážnejšieho športovca histórie", keď ničí skutočné ženy v bojovej klietke. 

14. januára Cyd Zeigler Jr. napísal na webstránke Outsports, že jeho posledná kapitola knihy o LGBT športovcoch má názov "Fallon Fox je najodvážnejším športovcom histórie" a že je o tom presvedčený aj po štyroch rokoch. Športový novinár sa nevyjadril dostatočne jasne o svojich dôvodoch, keď sa ho redakcia Post Millenial pýtala na to, čo je odvážne na boji proti biologickým ženám zdôrazňujúc zranenia, ktoré 44-ročný Fox spôsobil jednej súperke: 

Fox, mužská a ženská transgender športovkyňa, zničila Eriku Newsome v Coral Gables, FL, počas súboja MMA, keď "zvierala hlavu súperky ... Zvierajúc rukami lebku súperky, Fox vykopla kolenom zatiaľ čo ťahala hlavu súperky nadol. Rana dopadla na bradu súperky a tá v bezvedomí spadla na žinenku." Išlo o posledný profesionálny zápas Eriky Newcome. 

"Ale pre Outsports je hrdinské, keď osoba s mužským telom zmláti osobu so ženským telom do bezvedomia," dodáva Emmons (pozrite si boj tu.) 

Zeigler vo svojom diele tvrdil, že zlomené kosti a otrasy mozgov sú súčasťou tohto športu. 

"Jedným z posledných momentov kariéry Fallon Fox je boj, ktorý prekrútili anti-trans sily, aby ju vykreslili ako zločineckú útočníčku," napísal Zeigler. 

"Počas (jeho) boja proti Tamikke Brents, Brents utrpela zlomeninu stavca a otras mozgu," pokračoval. 

"Zlomené kosti a otrasy mozgu nie sú v MMA nezvyčajné."

Zeigler je presvedčený, že neskorší titulok "Transgender MMA bojovník rozbil lebku ženskej súperke" bol súčasťou kampane ľudí, ktorí nesúhlasia s transgender športovcami v ženských športoch, obviňujúc "transgender Fox" zo zranení spôsobených súperke. 

Emmons uviedla, že Tamikka Brents nebola informovaná, že jej súperka bola biologický muž. V po-zápasovom rozhovore povedala: "Nikdy v živote som sa necítila taká slabá."

"Bojovala som s mnohými ženami a nikdy som necítila takú silu, ako pri poslednom súboji," pokračovala. 

"Nedokážem odpovedať, či je to preto, že (Fox) sa narodila ako muž alebo nie, pretože nie som lekárka. Môžem len povedať, že nikdy v živote som sa necítila taká slabá a to sa považujem za veľmi silnú ženu."

Výber Fallon Fox ako najodvážnejšieho športovca histórie je vzhľadom na počet kandidátov na tento titul zvláštny. Ako príklad uvádzame, že Škótsko si dodnes pripomína jedného zo svojich obľúbených športových synov, víťaza olympiády Erica Liddella. V dramatickom rozhodnutí vykreslenom v oskarovom filme Ohnivé vozy, presbyterián Liddell odmieta súťažiť na olympijskej stovke, ktorú by s najväčšou pravdepodobnosťou vyhral, pretože sa preteky konali v nedeľu. Namiesto toho súťažil v závode na 400 m a vyhral. 

Liddellova neústupčivosť dodržať sabat v Paríži a odolanie tlaku zo strany Britského olympijského výboru neboli jedinými dôkazmi jeho morálnej odvahy. Liddell, syn škótskych misionárov v Číne, sa tiež stal tamojším misionárom a odmietol opustiť svoje miesto aj v čase, keď bezprostredne hrozila japonská invázia a Britom bolo odporúčané odísť. V roku 1943 bol Liddell uväznený Japoncami v internačnom tábore Weihsien, kde pokračoval vo svojej službe. Oslabený nadprácou a zlými podmienkami pre väzňov v tábore, Liddell zomrel v tábore v roku 1945 ako 43-ročný. 

Liddell možno nebol najodvážnejším športovcom v histórii, ale určite je lepším uchádzačom o titul ako Fallon Fox.