miracle-700x438.png

Svätá tvár Ježiša sa údajne objavuje na hostii v Indii

1,248
Milko Kostovič
AltKAT

Wau! To je úžasné! ?

Svätá tvár Ježiša Krista sa údajne objavila na Eucharistickej hostii v Kostole Krista Kráľa, Vilakkannur, v indickej farnosti Kerala. Táto farnosť, ktorá je tiež súčasťou Sýrsko-malabarskej arcidiecézy Tellicherry, nedávno poslala hostiu do Ríma, aby ju tam vedecky preskúmali. 

Ježišova tvár sa údajne prvýkrát objavila na hostii 15. novembra 2013, keď vtedajší pastor Rev. o. Thomas Pathickal celebroval rannú omšu. 

Tisíce ľudí navštívili farnosť, aby uctievali a sledovali hostiu. 

Indické spravodajské médium o tejto udalosti informovalo nasledovne: "Správa dištriktu musela zasiahnuť, pretože dav zablokoval cestu do Paithalmaly, hlavného turistického strediska v severnej Kerale." 

Tri dni potom, čo došlo k údajnému zázraku, však diecéza zobrala hostiu na vedecké posúdenie. Hostiu neskôr vrátili do farnosti, aby si ju veriaci mohli uctiť. 

Diecéza uviedla, že hostia "by mala byť umiestnená na špeciálne naaranžovanom mieste na bočnom oltári spolu s ďalšími relikviami v kostole" a nemôže byť umiestnená na hlavnom oltári či použitá pri Eucharistii. 

Vo vyhlásení na oficiálnej webovej stránke údajného zázraku sa uvádza: "Teologická komisia Sýrsko-malabarskej cirkvi vypracovala detailnú štúdiu zázračnej udalosti podľa pokynov Svätej stolice a vyhlásila, že Eucharistia je Reliktom božstva.

"21. septembra 2018 ju pán George Njaralakatt slávnostne umiestnil na bočný oltár Kostola Krista Kráľa, Vilakkannura, aby sa tu veriaci mohli modliť a uctievať ju. Mnoho ľudí dostalo zázračné požehnania, keď sa modlili pred relikviou." 

Bývalý správca farnosti Joseph Payikatt sa pre redakciu Matters India vyjadril, že farnosť vzala hostiu do centrály Sýrsko-malabarskej katolíckej cirkvi v indickej Kakkanade, kde ju odovzdali apoštolskému nunciovi arcibiskupovi Giambattistovi Diquattroovi.

Kostol Krista Kráľa usporiadal špeciálnu omšu a viedol modlitby 10. januára, predtým ako poslali hostiu apoštolskému nunciovi. 

"Je nám smutno, že už je preč, ale zároveň netrpezlivo čakáme na dobré správy," vyjadril sa Payikatt pre spravodajský zdroj 13. januára. 

Payikatt tiež povedal, že "stovky ľudí" sa prišli "do farnosti pomodliť za posledných šesť rokov" a že "tento jav priniesol značné zmeny v duchovnom a spoločenskom živote farníkov". 

Arcibiskup tiež požiadal farnosť, aby zdokumentovala "znamenia a nadprirodzené" prípady, ktoré vyplynuli z údajného eucharistického zázraku. Medzinárodná teologická komisia tiež skúmala hostiu a vyhlásila, že Cirkev by mala uznať tento zázrak.

Pane, ukáž nám svoju tvár a my budeme spasení!

 

Holy Face