the-first-temptation-of-christ.png

Jeden a pol milióna ľudí podpísalo petíciu proti Netflix komédii o Ježišovi ako o gayovi

305
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Syn brazílskeho prezidenta popisuje túto komédiu ako ´rúhačskú a vulgárnu´. Už viac ako milión ľudí podpísalo petíciu, vyzývajúcu Netflix aby stiahla túto komédiu, v ktorej sa Ježiš prezentuje ako gay.

Prvé pokušenie Krista vytvorila komediálna skupina na YouTube a uverejnil ho Netflix v Brazílii, 3. decembra. Táto jednorazová šou naznačuje, že Ježiš má sexuálny vzťah so svojím priateľom Orlandom. Samotný Netflix ju popisuje takto: "Ježiš, ktorý vyhral vysoko 3-0, privádza na rodinné stretnutie prekvapivého hosťa. Vianočný špeciál tak skazený, že musí byť iba od komediantov Porta dos Fundos!" 

Keď sa toto písalo, petíciu proti tomuto programu už podpísalo 1.509.329 ľudí. Podľa agentúry AFP napísal syn brazílskeho prezidenta Eduardo Bolsonaro na sociálne médiá: "Podporujeme síce slobodu prejavu, ale stojí za to útok na vieru 86% obyvateľstva?" Henrique Soares da Costa, biskup štátu Pernambuco, napísal na facebook, že ruší predplatné na ich streamingové služby a verejne odsúdil tento film ako "rúhačský, vulgárny a neúctivý".