donaldtrump122.png

Dodržaný sľub: Trump vymenoval 169 konzervatívnych sudcov na federálne súdy

169
Milko Kostovič
Kultúra života

My, hrdí členovia pro-life hnutia, sme zažili nespočetné množstvo sklamaní. Politik za politikom sľubuje, že bude chrániť nenarodených. Tvrdo pracujeme, hlasujeme a volíme ich len preto, aby sme videli, ako sú tieto sľuby odložené na obdobie po ĎALŠÍCH voľbách. 

V roku 2016 mnohí z nás hlasovali za prezidenta Trumpa výhradne kvôli sľubu o pro-life sudcoch, pričom väčšina očakávala zvyčajnú taktiku návnady a následného salta o 180 stupňov. S potešením môžem povedať, že NEČAKÁME na ďalšie voľby. Sľuby boli sľúbené a dodržané a bude to pokračovať. 

Prečo sa zaujímame o sudcov? 

Asi pred 47 rokmi, Najvyšší súd ustanovil právo na potrat, ktoré si vycucal z prsta. S prípadom Roe vs. Wade (a sprievodným prípadom Doe vs. Walton) sa potrat stal legálnym a legitímnym na všetkých deväť mesiacov tehotenstva, a to ešte z akéhokoľvek dôvodu. Sedem sudcov zmenilo sled udalostí a v tomto procese odsúdilo viac než 60 miliónov nenarodených Američanov - doposiaľ - na smrť. 

V mnohých štátoch sme dosiahli pokrok v ochrane nenarodených, ale každý pozitívny zákon, ktorý chráni nenarodených a ich matky, skončí pred sudcami.

Voľby sú dôležité. Potrebujeme dobrých, odvážnych pro-life zákonodarcov A potrebujeme prísnych konštruktívnych sudcov, ktorí nezvrátia pro-life legislatívu. 

Prezident Donald J. Trump dodržal svoj pro-life sľub nominácie solídnych sudcov. Do dnešného dňa tu máme: 2 sudcov na Najvyššom súde, 50 na odvolacích súdov a 117 na okresných / špeciálnych súdoch. 

Prezident Trump nominoval bývalého Generálneho prokurátora Nevady, Lawrenca VanDyka, na Odvolací súd 9. obvodu. Podporený pôsobivou predchádzajúcou atestáciou - vrátane právnického titulu z Harvardu, editorským pôsobením v Harvard Law Review a skúsenosťou generálneho prokurátora v dvoch štátov v rámci 9. Obvodu - bol Van Dyke napriek tomu kritizovaný každým liberálom, anti-life skupinou a ľavicovými senátormi. 

Včera Senát potvrdil Lawrence VanDyka na Odvolacom súde 9. obvodu, čím sa zásadne zmenilo zloženie najliberálnejšieho odvolacieho súdu v USA, ktorý bol zároveň najviac anti-life a zvrátil najviac rozhodnutí. V skutočnosti zostáva upovedomenie rodičov v prípade situácie mladých dievčat, ktoré idú na potrat, stále nevynútiteľné z dôvodu rozhodnutia Odvolacieho súdu 9. obvodu. 

VanDyke je prísny konštrukcionista a bude spojencom pre život - spojencom narodených i nenarodených. VanDyke bude toľko potrebnou protiváhou voči extrémne ľavicovému, anti-life a anti-slobodnému postoju Odvolacieho súdu 9. obvodu. 

Gratulujeme pánovi VanDykovi a tešíme sa na jeho dlhoročnú službu na súde. Ďakujeme pánovi prezidentovi Trumpovi, že dodržal svoje sľuby.