teengirl6.gif

Otec znásilnil 11-ročné dievča, nevlastná matka ju vzala na potrat, aby skryla zneužívanie

227
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Mladá žena žaluje zdravotnícky rezort Západnej Virgínii po tom, čo povedala, že ju nedokázali ochrániť pred sexuálnym zneužívaním jej otca. 

21-ročná "Jane Doe" podľa agentúry AP uviedla, že ju jej otec znásilnil a oplodnil, keď mala 11 rokov. Následne ju mala jej nevlastná matka vziať na potrat, aby zakryla toto zneužitie. 

Doe, ktorej pravé meno nie je zverejnené z dôvodu ochrany súkromia, uviedla, že Ministerstvo zdravotníctva a ľudských zdrojov Západnej Virgínie ju nedokázalo ochrániť, keď ju vzali jej pestúnom a umiestnili do starostlivosti jej biologického otca. 

Jej žaloba, podaná v pondelok, poukazuje na dôkazy, že agentúra vedela, že jej otec mal násilnícku minulosť, keď ju umiestnili do jeho domu v roku 2010. Neskôr zasa neurobili nič, keď sa dozvedeli o tom, že je sexuálne zneužíva. 

Noviny The Charleston Gazette-Mail ďalej píšu

Tri mesiace potom, čo sa presťahovala za svojim otcom, s ním otehotnela. 

Štátni zamestnanci ju nechali dva roky v dome so svojím otcom - iba raz odtiaľ odišla na pár mesiacov - po tom, ako odhalila tehotenstvo terapeutovi a jej otec povedal polícii, že existovala "šanca", že došlo k sexu, uvádza sa v žalobe. 

Doe podľa AP uviedla, že ju jej nevlastná matka vzala na potrat, aby "zničila trestné dôkazy voči otcovi" a agentúra o tom tiež vedela. Zo správ nie je jasné, či bolo dievča prinútené potratiť svoje nenarodené dieťa.

O tri roky neskôr bol otec obvinený z incestu a zatknutý, ale v roku 2017 akceptoval dohodu o vine a treste na päť rokov podmienečne. 

Advokát mladej ženy uviedol, že jeho klientka sa rozhodla posunúť vpred po tom, čo žila "celé roky v znamení hrozieb a zastrašovania"

Predstavitelia zdravotníckeho rezortu sa vyjadrili, že na základe obvinení plánujú vykonať interné vyšetrovanie.

Výskum ukazuje, že medzi potratmi a zneužívaním existujú silné prepojenia. Mnohokrát bolo odhalené, že potratové kliniky nenahlásili podozrenia zo zneužívania mladých dievčat. Štúdie o obchodovaní s bielym mäsom zistili, že obete sú často pod tlakom alebo dokonca prinútené ísť na potrat. A redakcia LifeNews už v minulosti informovala o mnohých kriminálnych príbehoch, ktoré sa týkali potratov a zneužívania.

Ako LifeNews už v minulosti informoval, jedna štúdia zistila, že až 64 percent žien po potrate tvrdí, že cítili tlak ísť na potrat. Ďalšia štúdia uverejnená v časopise PLOS Medicine zistila, že asi 25 percent žien, ktoré podstúpili potraty, čelilo pred zákrokom nejakej forme zneužívania.