harvard-professor-700x438.jpg

Profesor z Harvardu: Nadprirodzená vízia Panny Márie ma priviedla ku Katolicizmu

1,568
Milko Kostovič
Kultúra života

Aký neuveriteľný príbeh!

Roy Schoeman, bývalý profesor z Harvardu, poskytol stanici Shalom World rozhovor o tom, ako sa stal Katolíkom. Profesor ekonómie odhalil, ako ho séria mystických stretnutí priviedla ku Katolicizmu, vrátane intímneho zážitku s Pannou Máriou. 

Schoeman vysvetľuje, že po opustení židovskej viery na vysokej škole sa stal ateistom. Onedlho však prázdnota ateizmu priviedla jeho srdce k túžbe po niečom väčšom. 

Vo videu nižšie Schoeman opisuje jeho mystické stretnutie s Pannou Máriou, ktoré ho priviedlo k túžbe po Katolicizme.

"Vybral som sa spať a pomyslel som si, že ma prebudila jemná ruka na ramene, a išiel som do miestnosti a ostal som tam sám s najkrajšou mladou ženou, akú som si kedy dokázal predstaviť," začína Schoeman. "Bez toho, aby mi to niekto povedal, som vedel, že to bola blahoslavená Panna Mária." 

"Keď som sa ocitol v jej prítomnosti, iba som jej chcel prejaviť úctu. V skutočnosti prvá myšlienka, ktorá mi prišla na myseľ, bola ‘Bože môj. Keby som aspoň poznal Zdravas Mária.’ No nepoznal som." 

Schoeman povedal, že Mária bola potom ochotná odpovedať na jeho otázky. 

Povedal: "Mojou prvou myšlienkou bolo požiadať ju, aby ma naučila Zdravas Mária ... ale bol som príliš hrdý na to, aby som sa priznal, že modlitbu neovládam. Preto som si zvolil nepriamy spôsob a spýtal sa na jej obľúbenú modlitbu. Bola trochu zdržanlivá, ale jej prvou odpoveďou bolo: ‘Milujem všetky modlitby.’

"No bol som trochu neodbytný a povedal som: ‘Musia existovať modlitby, ktoré milujete viac než ostatné.'"

Mária mala Schoemanovi povedať, že jej obľúbená modlitba je "Bez hriechu počatá Panna Mária, oroduj za nás, ktorí sa k Tebe utiekame." (Panna Mária túto modlitbu pôvodne darovala Sv. Kataríne Labouré) 

"Keď som v tú noc išiel spať," pokračoval Schoeman, "nevedel som o Panne Márii prakticky nič ... nevedel som nič o tom, čo mi zjavila pri tomto zážitku." 

"Hoci bola dokonale krásna - neopísateľne krásna - ešte dokonalejšou bola krása jej hlasu. Skladala sa z toho, kvôli čomu je hudba hudbou."

"Keď rozprávala, a keď mnou pretekala krása jej hlasu, v ktorom sa skrývala jej láska, pozdvihlo ma to do stavu extázy väčšej, akú som si dokázal predstaviť." 

Schoeman dodal, že hneď ako sa prebudil, bol úplne zamilovaný do blahoslavenej Panny Márie a "chcel sa stať kresťanom do tej najväčšej možnej miery," čo ho napokon priviedlo ku Katolicizmu. 

"Počas tejto skúsenosti s ňou som videl, ako všetky milosti, ktoré tečú od božstva k ľudstvu, prúdia cez blahoslavenú Pannu Máriu."