Kiska: Ak by dnes o budúcnosti našej krajiny rozhodovali študenti, by nám vládli fašisti

118
Kultúra smrti

Liberáli veľmi často kritizujú starších ľudí a dôchodcov a najradšej by im zakázali zúčastniť sa volieb. Predseda strany Za ľudí Andrej Kiska však naopak naznačil kritiku smerom k  mladým ľuďom. Tvrdí, že keby vo voľbách o Slovensku rozhodovali študenti stredných škôl, vládli by nám fašisti.

Liberáli sa často stavajú do role ochrancov demokracie. Problémom je však to, že iba dovtedy, kým ľudia volia podľa ich predstáv. Ak volia pronárodných, či konzervatívnych politikov, liberáli by im najradšej zobrali právo účastniť sa na veciach verejných.

Často útočia na starších ľudí a dôchodcov, ktorí majú diametrálne odlišné názory ako oni. Niektorí politici ako napríklad líder Progresívcov, Michal Truban by radšel odňal právo voliť ľuďom, ktorí majú nízke príjmy.

Najnovšie sa však liberálom nepáči ani rozhodovanie mladých ľudí. Predseda strany Za ľudí, Andrej Kiska sa na tlačovej konferencii pustil do študentov stredných škôl. Tí totiž v nedávnych simulovaných voľbách pred voľbami do európskeho parlamentu vo väčšine dali hlas Kotlebovej Ľudovej strane naše Slovensko.

„Asi všetci vieme výsledky virtuálneho hlasovania, ktoré prebehlo na stredných školách ohľadom volieb. Ak by dnes o budúcnosti našej krajiny mali rozhodovať študenti stredných škôl , vyzerá, že by nám vládli fašisti,“ povedal Kiska na tlačovej konferencii.