John Ramirez

Bývalý uctievač diabla vyzýva cirkvi, aby na Halloween neslávili, ale evanjelizovali

242
Milko Kostovič
Kultúra smrti

V čase, keď sa blíži Halloween, tisíce čarodejníc plánuje zoslať "zväzujúce kúzlo" proti prezidentovi Trumpovi. 

Spravodajstvo CBN News nedávno informovalo o príbehoch o tom, ako čarodejnice zvyšujú svoju politickú angažovanosť od nástupu Trumpa. Deje sa to v čase, keď je čarodejníctvo v Amerike na vzostupe a je údajne najrýchlejšie rastúcim náboženstvom v krajine.

A pokiaľ ide o oslavu Halloweenu, v Cirkvi zosilňuje debata, či by kresťania mali oslavovať túto tradíciu. 

Počas tohtotýždňovej epizódy Prayer Link na stanici CBN News sa bývalý satanský veľkňaz John Ramirez rozrozprával o niektorých veciach, ktoré kedysi praktizoval počas Halloweenu, vrátane démonickej svadby. 

"Na mojej svadbe boli zvieracie obete, rituály a mnohí ľudia, ktorí boli vysoko postavenými uctievačmi diabla. Boli medzi nimi rôzne médiá, čarodejnice a kúzelníci. Prišli sem, pretože sa dokázali spojiť s démonmi a kniežatstvami prostredníctvom svojich tiel, aby pokrstili a požehnali moju svadbu," vysvetľoval Ramirez. 

Bývalý satanista sa tiež postavil proti myšlienke, že neexistuje nič zlé na tom, keď kresťania slávia Halloween. 
    
"Ako je ale možné, že budeme uctievať a sláviť diabla, keď október je mesiacom čarodejníctva? Žil som tým 25 rokov," povedal Ramirez. "Praktizoval som to 25 rokov. Nemáte predstavu, nikdy ste nezapálili sviečku, nezabili zviera, nepili krv zvierat. Nikdy ste si nesadli s diablom a vy mi idete hovoriť, že Halloween je v poriadku? Myslím, že ste veľmi blúdni veriaci." 

Ramirez sa tiež stavia proti farnostiam, ktoré organizujú alternatívy voči Halloweenu, vrátane dožiniek. Povzbudzuje kresťanov, aby sa namiesto toho sústredili na evanjelizáciu a modlitbu.

"Keby som bol pastorom a chcel by som prilákať ľudí, možno by som vytvoril niečo, čo by pritiahlo ľudí, zobrazil znázornenie a hrubosť temnej stránky Halloweenu. Potom by som ukázal vykúpenie Ježiša Krista a zvolal na oltár," uviedol. "Prečo by som do kostola prinášal sladkosti a tekvice?"

Ramirez dodal: "Môžete tiež zavolať diabla, aby sa k vám pridal. To práve robíte. Pozývate diabla do svojho kostola. Pozývate diabla na vaše zhromaždenie, k vášmu stádu, k vašim deťom. 

"Je mi jedno, či obliekate svoje deti, ako Noeho alebo Abraháma, meníte ich identitu, pretože je to reťaz, ktorá vás viaže k nepriateľovi, ktorého oslavujete istým spôsobom. Možno nie priamo, ale nepriamo oslavujete niečo také démonické, že ani neviete o čo ide," vysvetlil Ramirez.