alvedaking13.png

Neter Martina Luthera Kinga: "Verím v práva žien, no mnohé bábätká v maternici sú ženami"

238
Milko Kostovič
Kultúra života

Keď potratové aktivistky hovoria o podpore práv žien, zabúdajú na ženy, ktoré sa ešte nenarodili, odkázala neter Martina Luthera Kinga študentom Technickej univerzity v Georgii 1. októbra. 

Dr. Alveda King pokračuje v rodinnom boji za občianske práva, keď obhajuje najzraniteľnejšie osoby v dnešnom svete: nenarodené deti. Technique, študentské noviny Technickej univerzity v Georgii, informovali o jej prejave, ktorý zorganizoval univerzitný klub Študenti za život. 

"Verím v práva žien, ale viete, mnohé bábätká v maternici sú ženami," povedala davu. "Takže si musíte položiť túto otázku. Žena má právo zvoliť si, čo s jej telom, no dieťa nie je jej telom. Takže sa musíte potom pýtať: kde je obhajca dieťaťa?"

King uviedla, že o potratoch vie veľa kvôli vlastnej skúsenosti, pretože potratila dve nenarodené deti. Bolo jej povedané, že jej bábätká boli len kúskom tkaniva, ale napokon zistila pravdu. Neskôr uviedla, že našla uzdravenie skrze svoju vieru v Krista.

Jej svedectvo ukazuje, ako potraty ubližujú žene v maternici i mimo nej. Potraty zabíjajú nenarodené deti a niekedy sú nenarodené dievčatká konkrétnym cieľom v prípade potratov na základe pohlavia. Potratový priemysel je tiež známy tým, že manipuluje zraniteľné ženy, aby potratili svoje nenarodené deti, ženie ich skrz potrat len s malou dávkou informácií alebo im skracuje čas na rozmyslenie. Zároveň bagatelizuje fyzické a psychologické riziká a odkazuje ženám, že potraty sú "bezpečnejšie než aspirín"

Za posledných niekoľko rokov bola King silnou kritičkou protestu Women’s March a ďalších údajných pro-women organizácií kvôli ich obhajobe potratov. 

King uviedla, že podporou potratov organizátori protestu ignorovali to, ako potraty ubližujú a ničia toľko ženských životov, vrátane nenarodených detí. 

"Nerozumiem prečo, ak je toto sesterstvo, ako môžu opomínať malé bábätká v maternici, matky, ktorým bolo ublížené potratom. Myslím, že je to súčasťou posolstva," povedala King v programe Fox and Friends v roku 2017

"Malé dievčatá v maternici, čo s nimi? Kto bude zastupovať tie malé dievčatká, ktoré sú potratené?," pokračovala. 

V súčasnosti King spolupracuje s organizáciou Priests for Life, aby chránila nenarodené deti a ich mamičky pred potratmi. Prostredníctvom kampane Silent No More Awareness pomáha ženám, aby sa vyliečili z potratov.