proabortion15b.png

Tehotné feministky plánujú zabiť svoje nenarodené deti na protest voči nelegálnym potratom

394
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Marocké potratové aktivistky podstupujú potraty na protest voči zákonom, ktoré chránia životy ich nenarodených detí. 

V utorok francúzske noviny Le Monde zverejnili vyhlásenie potratových feministiek, ktoré sľúbili, že budú naďalej porušovať "nespravodlivé a zastarané" potratové zákony, kým krajina nepovolí potraty, uvádza denník Independent

"Máme nemanželský sex. Nesieme ... spoluvinu na potratoch," uvádza sa vo vyhlásení. 

Vyhlásenie podpísalo už viac než 7 000 ľudí, vrátane mužov, uvádza sa v správe. 

Maroko zakazuje potraty s výnimkou prípadov, keď je ohrozený život matky. Zakazuje tiež sex mimo manželstva.

Potratové aktivistky však zvyšujú tlak na krajinu, aby legalizovala potraty na požiadanie po tom, čo bola nedávno zatknutá 28-ročná novinárka za údajné potratenie jej nenarodeného dieťaťa. Podľa správy boli Hajar Raissouni, jej snúbenec a lekár zatknutí pre obvinenia z údajného potratu a nemanželského sexu. Raissouni potrat poprela. 

Potratové aktivistky využívajú tento prípad a požadujú, aby krajina legalizovala potraty. Vyhlásenie, ktoré napísala spisovateľka Leila Slimani a režisérka Sonia Terrab, podporuje Raissouni tým, že povzbudzuje ostatné Maročanky, aby priznali, že porušili zákon a potratili nenarodené deti.

Terrab opisuje ich priznania ako "silné a odvážne" - ako keby bolo niečo honosné na priznaní sa k vražde dieťaťa. 

"Keď sa žena sama odhodlá, posilní tým každého okolo seba," povedala Terrab pre The Independent. "Som ohromená tým, aké silné a odvážne sú dnes marocké ženy - najmä tie mladé. Dosiahli sme 7 000 podpisov a stále pokračujeme. Som taká hrdá."

Human Rights Watch, medzinárodná organizácia, ktorá tlačí na pro-life krajiny, aby legalizovali potraty, je tiež zapojená do situácie v Maroku.

Ahmed Benchemsi, hovorca skupiny, tvrdil, že Raissouni trestajú za jej "súkromné správanie"

“…zverejnením podrobných obvinení o jej sexuálnom a reprodukčnom živote úrady pošliapali jej právo na súkromie a zjavne sa pokúšali pošpiniť jej povesť," povedal Benchemsi. 

V USA je prípad Roe vs. Wade, ktorý umožňuje potraty z akéhokoľvek dôvodu až do narodenia, tiež založený na práve na súkromie. Neslávne známy prípad Najvyššieho súdu USA viedol v posledných 45 rokoch k úmrtiu približne 61 miliónov nenarodených detí. Legalizácia potratov sa netýka slobody alebo súkromia; je to moc zabíjať jedinečnú živú ľudskú bytosť a financovanie vreciek potratového priemyslu.