baby74.jpg

150 bábätiek minulý rok v Kanade po ´zbabranom´ potrate prežilo, no nechali ich zomrieť

411
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Jedna z najlepších pro-life bloggeriek, Pat Maloneyová, píše pre Run With Life a vďaka dôslednému využívaniu zákonného nároku na slobodný prístup k informáciám odhaľuje triezve, a zároveň šokujúce, skutočnosti o kanadskom ohavnom potratovom systéme.

Jej práca v súvislosti s prípadmi bábätiek, ktoré sa v Kanade narodili živé po potrate a ktoré následne nechali ich rodičia a nemocničný personál zomrieť, ako aj jej prieskum, týkajúci sa 491 bábätiek, ktoré prežili potrat a následne zomreli v rozmedzí rokov 2000 až 2009, spustili vyšetrovanie na národnej úrovni, ako aj výzvu členov parlamentu, aby sa do vyšetrovania zapojila aj RCMP (Royal Canadian Mounted Police - Kráľovská kanadská jazdná polícia). Je viac než isté, že v krajine, kde neexistujú žiadne legálne obmedzenia pre potrat od počatia až po pôrod, sa objavia ohavné a obludné veci. A Pat Maloneyová je v odhaľovaní týchto hororov skvelá.  

Jej najnovší objav sa aktuálne týka faktu, že potrat je, ako vždy, horúcou témou kandských federálnych volieb (nikdy v dejinách krajiny sa o žiadnej téme nediskutovalo tak, že by to priťahovalo toľkú pozornosť médií, umožňovalo toľko mätúcich kampaní a opozičných prieskumov.) Kanadskí pokrokoví politici vedú svoju pro-potratovú kampaň v angličtine a francúzštine, no starostlivo dohliadajú na to, aby sa ich letáky v jazyku pandžábí a urdu vyhýbali sociálno konzervatívnym problémom, pretože sa chcú vyhnúť odcudzeniu s novými Kanaďami, ktorí však bez obalu tvrdia, že bez ohľadu na to, ako budú voliť ostatní, oni sú veľmi tradicionalisticky založení, čo sa týka ich hodnôt.

Podobné prieskumy, ako robí Maloneyová, sú pre pokrokový imidž ´súcitnej´ pro-choice krajiny, veľmi nepohodlné:

Kanada pokojne pokračuje ďalej v potratoch, pri ktorých sa rodia živé bábätká. Tu sú najnovšie počty potratov v neskorom štádiu tehotenstva v Kanade podľa CIHI (Canadian Institute for Health Information - Kanadský inštitút informácií o zdravotníctve). V neskorom štádiu tehotenstva (20 týždňov gestačného veku a viac) sa ´narodilo´ 910 detí už mŕtvych a 150 po potrate žilo. (predchádzajúce roky pozri TU.)

20 bábätiek, ktoré po potrate žili, boli už v 25 týždni a viac gestačného veku.

107 takýchto bábätiek bolo medzi 21 až 24 týždňov gestačného veku.

23 z nich malo 20 týždňov.

poznámka: Tieto čísla sa týkajú iba potratov v nemocniciach; nezahŕňajú potraty na klinikách a v iných zariadeniach. Tieto čísla nezahŕňajú ani počet potratov v neskorom štádiu, vykonaných v provincii Quebec.

Poriadne si uvedomme jednu vec: "born alive abortion", čiže potrat, pri ktorom sa narodí živé bábätko, znamená, že dieťa sa narodí normálne živé a následne sa nechá zomrieť, často v prítomnosti jeho rodičov a zdravotníckeho personálu. Toto sa deje v Kanade, zatiaľ čo premiér Justin Trudeau behá po krajine tvrdiac, že oponovať takýmto veciam (spomínaným potratom) je len dôkaz o stredovekom zmýšľaní týchto ľudí. 

Jeho vláda financuje smrť týchto detí nielen doma, ale aj po celom svete a rozvojových krajinách - a hoci Trudeau rád tvrdí, že Kanaďania si už jeho názor osvojili, majme na pamäti, že celých 80% Kanaďanov nevie, že pre potrat neexistujú žiadne obmedzenia. To značí, že prevažná väčšina obyvateľov, ktorí tvrdia, že podporujú Kanadský potratový systém, nemá ani poňatia aký extrémne brutálny tento systém v skutočnosti je. Práve preto potratoví aktivisti robia všetko čo môžu, len aby zastavili diskusiu, vrátane cenzúrovania bilboardov, na ktorých je prostá veta: “Kanada nemá žiadne potratové zákony”.

Stúpenci kanadského potratového systému by sa najradšej vyhli faktom a preto chcú bábätká, ktoré prežijú po potrate čo najrýchlejšie stratiť z očí - napchať ich do kontajnerov s biologicky nebezpečným odpadom alebo sa ich zbaviť inak. Maloneyová nám však stále pripomína, že tieto bábätká, tieto deti, boli tu, iba krátko a zomreli skôr, než by sa mohli tešiť z krajiny, ktorej ´výdobytkami´ sa naši politici budú v nasledujúcich predvolebných týždňoch chvastať.