Ziolkovský ocenil Matovičov záväzok, chýba mu jednoznačnosť KDH

338
Kultúra života

Na to, akým spôsobom medzi sebou nedávno rozpútali boj o veriacich voličov šéf KDH Alojz Hlina a líder OĽaNO Igor Matovič, reagujú ďalší konzervatívni kresťanskí politici a osobnosti.

Podľa bývalého výkonného kancelára Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a v súčasnosti vicekancelára a hovorcu Trnavskej arcidiecézy Antona Ziolkovského opozičného politika Igora Matoviča právom mnohí považujú za nevypočítateľného a kontroverzného politika. Avšak “jeho vyhlásenie, že OĽaNO nevstúpi do vlády, ktorá by chcela registrované partnerstvá, možno len a len oceniť,” kvitoval v nedeľu najnovšie Matovičovo vyhlásenie, v ktorom uviedol, že jeho strana nepôjde do vlády, ktorá by mala v pláne prijať registrované partnerstvá či adopcie detí homosexuálnymi pármi. (viac TU)

“Pakty s progresívcami majú istú logiku po voľbách, ale nateraz len posilňujú dojem, že kresťania tie svoje hodnoty nemyslia až tak vážneChýba mi jednoznačnosť,” podotýka v stanovisku na sociálnej sieti Anton Ziolovský.

Podľa konzervatívneho hnutia KDŽP – Aliancia za Slovensko je zjavné, že KDH pod vedením Hlinu “verejne koketuje s progresívnymi liberálmi”. “Matovičova výzva určite nesmeruje na KDŽP Aliancia za Slovensko, pretože my ako jediná strana máme v stanovách, že nielen že nepôjdeme do vlády, ktorá bude presadzovať registrované partnerstvá, ale nepôjdeme ani do vlády, ktorá nezvýši ochranu počatého života.”

“Preto veríme, že Matovič, ktorý ušiel z parlamentu pri každom hlasovaní o ochrane počatého života, pôjde s nami aj do tohto boja, ktorý na rozdiel od registrovaných partnerstiev nemá takú drvivú podporu v spoločnosti. Preto každá ruka je dôležitá. Je naším veľkým úspechom už teraz, že hodnotová politika získava na váhe a dostáva sa do popredia a bude v popredí týchto volieb. My v tom nepoľavíme a sme radi za každý záväzok v politike, ktorý aspoň čiastočne ochráni kresťanské Slovensko. V tomto smere treba Matovičov záväzok privítať,” uvádza v reakcii strana Štefana Kuffu bývalého poslanca práve za hnutie OľaNO.

Jaroslav Zajac