samsmithsingergettyjgreggdeguire.jpg

Spevák/skladateľ Sam Smith hovorí: Moje zámená sú ONI / ICH

331
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Spevák/skladateľ Sam Smith, víťaz Grammy a Oscara, sa vyhlásil za "nebinárnu" osobu a oznámil, že by ho ľudia mali označovať zámenami "oni" a "ich". 

"Po celoživotnom zápase s mojím genderom som sa rozhodol prijať seba takého, aký som," napísal anglický umelec v piatok na Instagrame

Smith uviedol, že je "obklopený ľuďmi, ktorí ma podporujú v mojom rozhodnutí," a žiada, aby všetci "ho videli takého, ako vidí on sám seba." 

Spevák hovorí, že chápe, že sa stane obeťou "mnohých omylov a zlého označenia," kým sa svet neprispôsobí jeho novému postaveniu. Tiež hovorí, že ešte nie je v štádiu, kde by mohol "jasne hovoriť o tom, čo znamená byť nebinárny" - ale "nemôže čakať" dovtedy, kým taký bude. 

Jeho vyhlásenie na Instagrame si môžete prečítať nižšie: 

Moje zámená sú ONI / ICH

Dnešok je dobrý deň, takže je to tu. Rozhodol som sa, že si zmením svoje zámená na ONI / ICH ❤ Po celoživotnom zápase s mojím genderom som sa rozhodol prijať seba takého, aký som, zvnútra i navonok. Som taký nadšený a poctený, že som obklopení ľuďmi, ktorí ma podporujú v tomto rozhodnutí, ale bol som veľmi nervózny z vyhlásenia, pretože mi priveľmi záleží na tom, čo si ľudia myslia, ale do riti s tým! Chápem, že dôjde k mnohým omylom a zlému označeniu, no žiadam iba o snahu. Dúfam, že ma uvidíte takého, ako sa vidím ja teraz. Ďakujem vám. 

P.s. Zatiaľ nie som v žiadnom štádiu, kde by som mohol jasne hovoriť o tom, čo znamená byť nebinárny, ale nemôžem sa dočkať dňa, keď taký budem. Takže nateraz chcem byť iba VIDITEĽNÝ a otvorený. Ak máte otázky a zaujíma vás, čo to všetko znamená, pokúsim sa to čo najlepšie vysvetliť, ale tiež som dole označil ľudí, ktorí každý deň vedú dobrý boj. Sú to aktivisti a lídri nebinárnej/trans komunity, ktorí mi pomohli a poskytli toľko jasnosti a porozumenia.