BrookeskylarRichardson2.png

Obvinená zo zabitia svojho novorodeniatka a jeho zahrabania na dvore. Verdikt: nevinná

433
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Mladú roztlieskavačku z Ohia obžalovali zo zabitia svojej novorodenej dcéry po tom, čo skrývala svoje tehotenstvo. Súd ju však vo väčšine bodov obžaloby oslobodil.

WLWT News 5 uvádza, že porota rozhodla, že 20-ročná Brooke Skylar Richardsonová z Carlisle v Ohiu, je vinná z nesprávneho zaobchádzania s mŕtvolou, no oslobodila ju z obvinenia z vraždy, neúmyselného zabitia a ohrozenia dieťaťa. ´People´ uvádza, že Richardsonová, ktorú prehlásili za nevinnú, sa viditeľne triasla kým čakala na verdikt poroty. Po jeho vyhlásení sa spolu s rodičmi údajne rozplakala.

V roku 2017 ukrývala svoje tehotenstvo pred rodičmi a potom doma, vo svojej kúpeľni, porodila malé dievčatko. Prokurátor ju obvinil zo zabitia svojho dieťaťa a z jeho následného zahrabania na zadnom dvore domu. Brooke bola roztlieskavačkou, končila v tom čase strednú školu a plánovala ísť na univerzitu.

Richardsonová tvrdí, že dieťa sa narodilo už mŕtve a zahrabala ho preto, lebo sa bála povedať svojim rodičom, že bola tehotná. Dcéru pomenovala Annabelle. Lekárski odborníci počas súdneho procesu dosvedčili, že nie je možné fyzicky dokázať, že dieťa sa narodilo živé. Pozostatky dieťaťa už boli totiž v pokročilom štádiu rozkladu, keď ich vyšetrovateľ odhalil. The Journal-News uvádza, že Richardsonovej lekár, Dr. William Andrew, povedal súdu, že ju informoval o jej tehotenstve, čo ju veľmi rozrušilo. Pred porotou vypovedal: "Povedala, že nemôže mať dieťa, že ide na vysokú školu." Ďalej vypovedala Dr. Casey Boyceová, že sa s Richardsonovou konfrontovala v júli 2017, keď k nej prišla na kontrolu, pretože od svojej kolegyne vedela, že už má byť niekoľko mesiacov tehotná: "Začala plakať a povedala: "Narodilo sa doma a hneď som ho zahrabala vzadu na dvore." Úrady začali vyšetrovanie hneď potom, ako dostali tip od miestnej lekárky. Richardsonová povedala polícii, že chcela ísť na potrat, no bola už v pokročilom štádiu tehotenstva. Sama sa o potrat nepokúsila. V priebehu prvého interview s políciou Richardsonová uviedla, že svoje dieťa nezabila. Porodila v noci 7. mája 2017 doma, vo svojej kúpeľni. Povedala, že dieťa z nej vypadlo počas toho, ako sedela na WC a nedýchalo. Tweed Daily News informuje, že podľa Richardsonovej dieťa nevydávalo žiadny zvuk a srdce mu netĺklo. Obhajca, Charles M. Rittgers povedal, že Richardsonová je dobrou študentkou, ktorá nepije, ani nefajčí ani nenavštevuje divoké večierky. Na sústredení roztlieskávačiek pomáhala deťom so zdravotným postihnutím a pracovala s deťmi v YMCe. Štátny zástupca ju, tak či onak, obvinil z toho, že sa svojho dieťaťa chcela zbaviť preto, lebo by jej prekážalo v naplánovanom ´dokonalom živote´. 

Podpisovanie pro-life materiálov z LifeNews.com