trumppence3.jpg

VP Mike Pence: "Prezident Trump vždy neochvejne zastáva posvätnosť ľudského života"

193
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Viceprezident Mike Pence sa vyjadril, že ešte sa mu nikdy "nedostalo väčšej cti, ako keď mohol pri nerozhodnom počte hlasov rozhodujúco zahlasovať v prospech zastavenia financovania Planned Parenthood". Viceprezident USA sa zúčastnil na gala večeri pri príležitosti 40-teho výročia založenia organizácie Concerned Women for America (CWA; Angažované ženy pre Ameriku), čo je "najväčšia národná organizácia, združujúca verejne činné ženy", konkrétne zameraná na šírenie kresťanských hodnôt vo verejnom živote. Gala večer sa konal v Trump International Hotel, vo Washingtone, D.C.

Pence schvaľoval snahu Trumpovej administratívy brániť právo na život a vyjadril nadšenie zo zastavenia financovania Planned Parenthood, vraviac: "Život a sloboda v Amerike opäť víťazia. Som veľmi hrdý na to, že môžem ako viceprezident slúžiť prezidentovi, ktorý vždy neochvejne zastáva posvätnosť ľudského života." Viceprezident zdôraznil svoju a Trumpovu neustálu snahu zrušiť potraty v USA a dodal, že "tento prezident vždy stojí na strane neodňateľného práva na život každého človeka".

Tejto udalosti sa zúčastnili konzervatívci z celej krajiny, ako aj rečníci, vrátane bývalého guvernéra štátu Arkansas Mikea Huckabeeho, zakladateľky a predsedníčky CWA Dr. Beverly LaHayeovej, výkonnej riaditeľky CWA Penny Young Nanceovej, Republikánskeho senátora za štát Iowa Joniho Ernsta a korešpondentky Kongresových CBN News Abigail Robertsonovej. Výkonná riaditeľka CWA Nanceová pre Daily Caller News Foundation zdôraznila, že

"v ich organizácii pracujú ženy, dobrovoľníčky, ktoré k druhým pristupujú s úctou a láskavo, čo je jednou z vecí, ktorá ich odlišuje od niektorých ľavičiarok. Máme veľkú radosť z toho, že slávime už 40 rokov existencie CWA, počas ktorých sme bojovali za práva pre rodiny, pre obete sexuálneho zneužívania, za miestny dohľad nad výchovou a vzdelávaním v školách, za náboženskú slobodu. Je to úžasná príležitosť pre naše aktivistky, ženy z celej krajiny, aby sa zišli a ďakovali s radosťou za vernosť, ktorú im Boh preukazuje a za celkový vplyv na dianie v krajine, ktorého výsledky poznáme aj z dejín národa." 

Nanceová poďakovala aj konzervatívcom, ktorí na gala večeri hovorili, ako boli Mike Pence, Huckabee a štátny sekretár Mike Pompeo, ktorý mal aj osobitnú prednášku: "Myslíme si, že ide o veľký kompliment a zároveň ukazovateľ vplyvu, aký majú naše ženy v celom národe."