facebook16.png

Facebook označil za falošnú správu príspevok, že potrat nie je nikdy lekársky nevyhnutný

199
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Gigant sociálnych sietí Facebook opäť cenzuruje pro-life organizácie, ktoré sa snažia zdieľať pro-life posolstvá s miliardami ľudí na celom svete, ktorí využívajú túto platformu. 

Facebook najnovšie nepravdivo označil ako "falošnú správu" príspevok pro-life skupiny LiveAction, v ktorom sa uvádza, že potrat nie je nikdy lekársky nevyhnutný.

Mechanizmus kontroly faktov na Facebooku, ktorý považoval obsah príspevku za "nepresný", sa spoliehal na dvoch potratárov, ktorí samozrejme nesúhlasia s pozíciou skupiny LiveAction, že priame zabitie dieťaťa nie je z lekárskeho hľadiska nikdy nevyhnutné.

"Keď tisíce gynekológov a medicínskych profesionálov s nami verejne súhlasí, že priame zabitie dieťaťa nie je nikdy medicínsky nevyhnutné, je vypovedajúce, že Facebook sa rozhodol skontrolovať naše informácie, ktoré zverejňujeme už viac ako tri roky, s pomocou dvoch potratárov," uviedla vedúca organizácie Lila Roseová. 

Roseová sa pre redakciu LifeNews vyjadrila: "Nielenže nezískali nezaujaté názory, no zdá sa, že vybočili z cesty, aby našli pro-potratových aktivistov, ktorých verejný odpor voči našim názorom je nepochybný. To je jasný dôkaz zaujatosti a diskriminácie našej silnej trojmiliónovej komunity na Facebooku a je to nehorázny akt cenzúry zo strany Facebooku."

Roseová uviedla, že jej skupina a ďalšie pro-life organizácie sa spoliehajú na to, že budú môcť slobodne komunikovať myšlienky skrz sociálne siete. Výsledkom krokov podniknutých Facebookom na potlačenie obsahu skupiny Live Action je tzv. "falošný rating" oznámený všetkým sledujúcim, ako aj "obmedzená distribúcia a ďalšie reštrikcie"

"Pokračujúce úsilie o cenzúru skupiny Live Action bude mať obrovské dôsledky nielen pre pro-life hnutie, ale aj pre slobodu prejavu v Amerike," uviedla Roseová.