vietnam-family-open-doors_reference.jpg

"Brutálny útok" na vietnamskú rodinu. Dôvod? Ich obrátenie na kresťanskú vieru

326
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

´Na istú vietnamskú rodinu bol uskutočnený "brutálny útok" len pre ich kresťanskú vieru´, uviedla charitatívna organizácia Open Doors (Otvorené dvere), ktorá slúži prenasledovaným kresťanom na celom svete. 

V istej severovietnamskej dedine násilím vyvliekli z domu trojčlennú rodinu. Zmlátili ich tak, že 6-ročná dcéra upadla na mesiac do kómy. Teraz už síce nadobudla vedomie, no nespoznáva ani rodičov, ani si nespomína na incident.  

Spomínaná rodina nedávno prestala uctievať náboženstvo predkov a prijala kresťanskú vieru. Miestnych predstaviteľov, ale aj celú dedinu, rozhnevalo ich rozhodnutie zmeniť náboženské vierovyznanie. Keď odmietli zaprieť svoju novú vieru, dedinčania na nich zaútočili. Open Doors uvádza, že rodinu "zosmiešňovali, poviazali ich povrazmi a surovo mlátili celou cestou, kým ich ťahali po skalnatej zemi ku koncu dediny, kde ich nútili odísť." Členovia ich cirkvi ich vzali do neďalekej nemocnice, kde sa liečili tri dni. Potom, čo sa ich pastor zhováral s miestnymi predstaviteľmi aby sa mohli vrátiť domov, sa rodina vrátila do svojho domu a dediny, hoci dedinčania sa im stále vyhrážajú a "preklínajú" ich za ich novonájdenú vieru.

Vietnam figuruje na 20. mieste zoznamu Open Doors, ktorý obsahuje názvy oblastí, v ktorých je nesmierne náročné byť kresťanom. Komunistická vláda vo Vietname monitoruje aktivitu kresťanov a vyvíja na nich obrovský tlak.