villanova-to-cloistered-nun-700x438.jpg

Z basketbalovej hviezdy mníška: Príbeh ženy, ktorá sa vzdala všetkého kvôli Ježišovi

646
Milko Kostovič
Kultúra života

Aký neuveriteľný príbeh!

Shelly Pennefather, bývalá ženská basketbalová hviezda univerzity Villanova, sa v roku 1994 vzdala svojho života a bohatstva, aby sa stala kláštornou mníškou. 

Spravodajstvo ESPN nedávno informovalo o príbehu Shelly Pennefather, ktorá si vybrala práve spomínanú univerzitu po tom, ako bola vybratá medzi top-päť basketbalových nováčikov stredných škôl. 

Pennefather v súčasnosti "drží historický strelecký rekord medzi mužmi a ženami na univerzite Villanova" a po vysokej škole pokračovala ako profesionálka v Japonsku. 

Počas profesionálneho hrania v Japonsku "uzavrela dohodu s Bohom, že ak by dokázala vytiahnuť svoj tím z posledného miesta a dostala by ho do play-off, prisahala by, že venuje svoj čas a posezónne bonusy Kláštoru Matky Terezy v Pensylvánii," vysvetľuje komentátor Robin Roberts. 

"O štyri roky neskôr, v roku 1991, keď už zarábala takmer 200 000 dolárov ročne, odpovedala na volanie a vzdala sa svojho svetského života." Vo veku 25 rokov sa vzdala kontraktu, ktorý by z nej urobil "jednu z najbohatších ženských basketbalistiek na svete."

Pennefather dnes žije ako mníška v Kláštore klarisiek v Alexandrii, štát Virgínia. Svoju rodinu a priateľov môže fyzicky prijať iba každých 25 rokov.

Jej sestra Therese hovorí, že keď jej sestra povedala o svojom rozhodnutí stať sa kláštornou mníškou, Therese "preplakala celú noc", pretože vedela, že svoju sestru už veľmi neuvidí, ak vôbec. Hovorí: "Bolo to naozaj náročné."

"Keď sme odviezli sestru Rose do kláštora a vrátili sa domov, sestra Rose nechala správu pre matku, ktorú som našla sedieť a plakať," hovorí Therese Pennefather. 

"Myslím si, že matka musela vykonať oveľa ťažšiu obetu. Musela sa vzdať práva byť každodennou prítomnosťou v živote svojej dcéry."

V roku 1994 sa zo Shelly stala sestra Rose Marie Kráľovnej anjelov. Naposledy prijala svoju rodinu až nedávno, keď sa jej rodina a priatelia zišli 9. júna 2019.

Ako sa v príbehu ďalej uvádza, jej matka Jane Pennefather "necháva horieť sviečku a modlí sa, aby tento deň konečne nastal." 

Pozrite si nižšie, ako reagovali jej príbuzní a priatelia:

Aké nádherné!

Čo si myslíte o príbehu sestry Rose Marie?