Elderly-couple-fr-goyo-featured-700x438.jpg

"Som taký šťastný": Ako tento starší pán našiel radosť s manželkou, ktorá ma Alzheimera

170
Milko Kostovič
Kultúra života

Toto je taký nádherný príbeh!

Otec Goyo Hidalgo z Arcidiecézy Los Angeles uverejnil krásny príbeh o mužovi, ktorého manželka trpí Alzheimerovou chorobou.

Ochorenie je formou "demencie, ktorá spôsobuje problémy s pamäťou, myslením a správaním. Príznaky sa zvyčajne rozvíjajú pomaly a časom sa zhoršujú do tej miery, že komplikujú každodenný život." 

V našom príbehu pán manžel "nie je smutný", keď manželka na neho zabudne, ale šťastný, že "jej každý deň pripomínam, kto som," pretože sa "ona usmieva, akoby to bolo prvýkrát, keď sme sa zamilovali."

V celom príspevku na Twitteri sa píše: "Vybral som sa navštíviť starší pár. Oná má Alzheimera. Veľmi som ľutoval pána manžela, no on mi odpovedal: "Nie som smutný. Každý deň jej pripomínam to, kto som a potom sa ona usmieva, akoby to bolo prvýkrát, keď sme sa zamilovali a zažívam to KAŽDODENNE! Som taký šťastný." / #Ciele."

Wow! Hovorte o pozitívnom prístupe! Aké nádherné! 

Čo povedali ďalší ľudia na tento príspevok? 

Katolícka hudobníčka a rečníčka Jackie Francois Angel to komentovala prostredníctvom obrázku plačúcej ženy a napísala: "Je to také krásne." 

Ďalší napísal: "Myslím, že je to tá najhoršia choroba." 

Tento užívateľ dodal: "Aké nádherné nájsť takúto milujúcu radosť namiesto zarmútených sĺz. Každodenná lekcia pre nás všetkých."

Iní ľudia písali o svojich skúsenostiach s touto chorobou a dokonca zdieľali podobné príbehy!

Tú sú niektoré ďalšie príbehy:

Tento užívateľ komentoval: "Nikdy nezabudnem na svoju poslednú návštevu u babičky, ktorá zomrela na Alzheimera. Pripravil som jej obed a zahral niečo na klavíri v dennej miestnosti, kde prebývala. Nikdy nepovedala ani slovo, ale keď som povedal zbohom, natiahla sa a štipla ma do líca, ako zvykla predtým. Neplačem." 

Tento prispievateľ dodal: "Moja mama dostala demenciu v päťdesiatke. Myslela si, že môj otec je podvodník. Ale odtiahla ma stranou a povedala, že sa do neho zamilovala. Iba do môjho otca sa mohla zamilovať dvakrát. Vydatá 44 rokov, keď zomrela v šesťdesiatke. Postaral sa o ňu až do konca. Pravá láska."

Sv. Dymphna, patrónka trpiacich Alzheimerom a demenciou, prosím, modli sa za nás!