arianagrande.png

Ariana Grande, Lady Gaga a 140 hudobníkov podpísalo vyhlásenie oslavujúce potraty

1,835
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Ak Američania potrebujú ďalšie dôkazy o tom, že organizácia Plánované rodičovstvo nepotrebuje doláre našich daňových poplatníkov, stačí, keď sa pozrú na niektorých z najbohatších a najprivilegovanejších ľudí na svete. 

Počas víkendu sa hollywoodske celebrity pripojili k niektorým z najbohatších ľudí v Amerike a podporili novú potratovú kampaň “Bans Off My Body”. 

Podľa spravodajstva Broadway World sa takmer 140 hudobníkov podpísalo pod reklamný bilboard na podporu pro-potratového úsilia. Tvrdia, že pro-life zákony, ktoré sa prijímajú po celej krajine, predstavujú "drakonické obmedzenia týkajúce sa reprodukčného zdravia a slobody". 

Patria sem zákony o informovanom súhlase, zákony chrániace nenarodené deti so zistiteľným pulzom, regulácie potratových kliník a zákony vyžadujúce účasť rodičov, ak sa ich maloletá dcéra rozhodne podstúpiť potrat. 

Medzi hudobníkov, ktorí bojujú proti týmto pro-life opatreniam, patria: Ariana Grande, Lady Gaga, Beck, Billie Eilish, Bon Iver, John Legend, Nicki Minaj, Demi Lovato, G-Eazy, HAIM, Troye Sivan, Macklemore, Hayley Kiyoko, Megan Thee Stallion, Miley Cyrus, Kacey Musgraves, Carole King, Dua Lipa, Meghan Trainor, LIZZO a ďalší.

"Tí, ktorí to podpísali, naliehajú na svojich followerov na sociálnych sieťach, aby podnikli kroky voči týmto zákazom, a dozvedeli sa viac o hrozbe voči bezpečnému, legálnemu prístupu k potratom v komunitách po celej krajine," uvádza sa v správe. "Umelci ďalej konkrétne žiadajú svojich podporovateľov, aby pripojili svoje mená k národnej petícii požadujúcej ukončenie zákazu potratov s cieľom zhromaždiť pol milióna podpisov do výročia prípadu Roe vs. Wade v januári 2020."

Potratový reťazec tiež plánuje presadzovať svoju agendu medzi návštevníkmi koncertov, vrátane festivalu Made in America vo Filadelfii a Music Midtown v Atlante, uvádza sa v správe. 

"Táto smršť podpory zo strany umelcov je ďalším dôkazom toho, že Američania nepodporujú obmedzovanie prístupu k bezpečným a legálnym potratom," tvrdí organizácia Plánované rodičovstvo. 

Hollywoodske celebrity však nereprezentujú väčšinu Američanov a prieskumy verejnej mienky to jasne dokazujú. Štátni zákonodarcovia, zvolení občanmi, tento rok schválili desiatky pro-life zákonov na ochranu nenarodených detí a matiek; Plánované rodičovstvo sa však neustále snaží ich zablokovať na súde a spolieha sa na aktivistických sudcov, pretože sa nemôžu oprieť o podporu verejnosti. 

Väčšina Američanov podporuje silnú ochranu nenarodených detí, najmä po prvom trimestri. Nový prieskum organizácie Gallup, ktorý bol zverejnený v júni, zistil, že 60% Američanov zaujalo pro-life pozíciu v otázke potratov, pričom 21% z nich chce, aby boli všetky potraty nezákonné a 39%, aby boli takmer všetky nezákonné. 

Februárové prieskumné dáta agentúry Marist tiež odhalili veľký pro-life posun o 17 percent po tom, čo demokrati obhajovali zabíjanie bábätiek pri infanticíde a legalizáciu potratov v podstate z akéhokoľvek dôvodu až do narodenia v štáte New York. 

Ďalší prieskum spoločnosti Harvard CAPS/Harris zistil, že iba 6 percent Američanov uviedlo, že potraty by mali byť povolené "až do narodenia dieťaťa". Iba 8 percent ľudí zase uviedlo, že potraty by mali byť povolené do tretieho trimestra. 

Alexis McGill Johnson, úradujúca prezidentka a generálna riaditeľka Plánovaného rodičovstva, vyzvala Američanov, aby bojovali proti zákazom potratov - Plánované rodičovstvo má ale na svojej strane dostatok bohatých, privilegovaných elitárov. Nemá ale na svojej strane Američanov a ani tak nebude, pokiaľ budú trvať na ničení životov detí v lone z akéhokoľvek dôvodu a bez obmedzení.