KDH nie je KBS!

173
Kultúra života

Rád by som zdôraznil jednu vec. KDH nie je KBS.

Je dobre známe, že sila KDH stojí na voličoch prevažne z regiónov Spiš a Orava vo vyššom veku. Sú to dobrí ľudia. Volia ale zvykovo. Pamätajú si keď ešte platilo „dobrý kresťan volí KDH”. A v tom je problém. Už to neplatí

Hlinová KDH nie je o nič viac strana vhodna pre „dobrého kresťana” ako Kollárova Sme rodina. Tým nevravím, že Kollár je dobrá alternatíva, len ukazujem ako veľmi KDH opustilo svoj kurz. Po pravde, KDH bolo vždy neschopné osloviť voličov mimo farských spoločenstiev. Dnes však Hlinová KDH zlyháva aj v tom. Nevie povedať, či jej základným programom je stále hájiť v spoločnosti hodnoty ochrany života, pro rodinnej výchovy, národnej suverenity a slobody slova proti postupujúcej agresívnej politike zabíjania detí, sodomistickej gender výchovy, bezhraničného globalizmu a štátnej totality v mene politickej korektnosti.

Predseda KDH komunikuje iný postoj. Dohodneme sa aj s čertom, len aby sme sa dostali ku korytu. Sme strana oportunistov. Náš nový nepriateľ nie je v oblasti hodnôt a anti-kultúry smrti, ale je to každý politický oponent čo nám berie hlasy. Fico, Kotleba, Kuffa a Harabin. Všetci sú „zlo“ a so zlom sa nejedná. Zato sodomisti a vrahovia neviniatok sú pre KDH preferovaní budúci partneri. 

Hlina oportunistickú politiku KDH zdôvodnuje nasledovne:

"Oni (PS/Spolu) hovoria, že to (homo partnerstvá) chcú otvoriť za každú cenu, že je to ich programová priorita. Čo máme povedať, že potom nebude žiadna vláda? Dôležité je vyhnúť sa patovej situácii, lebo tá vyhovuje Smeru, Kotlebovi a Harabinovi. Oni to chcú, my to nechceme. Pat. Ok, nech teda vládne ďalej Fico. Takto to je ok?"

Nemýľme sa, vedeniu KDH nezáleží na kresťanských hodnotách. Riadia ju oportunisti a ako takí neveria, že hodnoty dokážu osloviť ľudí. Veria len v politický kalkul. Teraz sa snažia morálne signalizovať liberálom v nádeji, že KDH dostanú do budúcej vlády.

Bývalý podpredseda KDH, Vladimír Palko presne tento vývoj predpovedal. V dnes už kultovej knihe Levy prichádzajú (tu je v našom online shope) opisuje, ako kresťansko-demokratické strany na Západe prešli rovnakou transformáciou. Z veľkých kresťanov idealistov sa zmenili na Judášove strany oportunizmu, genderizmu, globalizmu, čo len chcete…

V tomto kontexte je Hlinovo KDH/CDU pre kresťanov väčšou hrozbou ako otvorení progresívci typu Čaputová/Truban. Na oko kresťanská strana napácha v radoch kresťanov ďaleko viac škody ako hrdý liberál na druhej stane barikády.

Čo s tým? Riešenie je jednoduché. KDH žije z image a autority zdedenej od Cirkvi. Zvykový volič na Spiši a Orave ju volí, lebo si myslí, že to je Cirkvou odporúčaná voľba. Otcovia biskupi, čo tak napísať pastiersky list v duchu „Nevoliť KDH nie je hriech. KDH sa nerovná KBS. Voľby sú o hodnotách“. Vyrovnali by ste tak hraciu plochu v politickej aréne a sňali z KDH bremeno, ktoré evidetne už nevládze (alebo nechce) niesť. Som presvedčený, že po takom pastierskom liste by sa buď KDH zreformovalo, alebo vyparilo vo vetre rýchlosťou lusknutia prstov.

Robert Mátéffy
autor je riaditeľ Inštitútu Leva XIII.

 

Podporte šírine nášho nezávislého spravodajstva. Správy o kultúre živote a smrti prinášame vďaka vašej podpore. Prosím pošlite Váš ľubovoľný príspevok kliknutím na banner zbierky.