Kuffa o konšpiráciách liberálnych médií pri potratoch

679
Kultúra života

Katolícky kňaz o. Marián Kuffa v kázni zo začiatku augusta upozornil a pripomenul, ako v súčasnosti pracujú mainstreamové médiá.

O. Kuffa v úvode prejavu uviedol, že už keď išiel za kňaza jeden z profesorov mu hovoril, že bude vážený a zároveň aj nenávidený. Dodal, že aj pri nedávnom stretnutí s kňazmi biskup spišskej diecézy Štefan Sečka povedal: “Nemusíte byť populárni, stačí keď budete verní.”

Kuffa stopercentne súhlasil: “To je ono. Jednotka s hviezdičkou. Mne to až do srdca preniklo. Biskup to trafil.”

“Stačí, keď budeme verní Kristovi. A či sa to dá? Vidíte, tie útoky sú veľmi ťažké. Ešte pred niekoľkými rokmi ma volali filantrop – charizmatický kňaz, celebrita atď. Musel som slovník pozerať, čo to je. Pred rokom, keď som sa postavil ostro proti potratom, bol som štyri razy pred parlamentom, ja som mal len jeden nápis -“Nezabiješ”, a kamery na mňa zaútočili… pribehli a chceli to spotvoriť, ako obyčajne keď hovorí nejaký kňaz,”vysvetlil Kuffa a pokračoval: “Tam vidno bezcharakternosť redaktora práve tým, že on ťa fotí stokrát a tú najhoršiu fotku dá…”

“Hodinu budeš rozprávať, dva razy sa sekneš. a to budú opakovať stále dookola To je médiokracia, vláda médií… Neverte liberálnym médiám. Prosím vás neverte liberálnym médiám. Skočili do mňa pred parlamentom, ja som mal ten nápis a hovorím: !Pani redaktorka (z Jojky), ten nápis “Nezabiješ” platí aj pre vás. Ona hovorí: ‘Ja som nikoho nezabila.’ Tak potom na tom nie ste tak zle. A samozrejme z Markízy, z Jojky: ‘Vy ste konšpirátor.’ Ja som konšpirátor? Vy ste konšpiračné médiá Markíza a Jojka, nie všetci, sú tam statoční ľudia, aj v Markíze, aj v Jojke. Ale ako celkom, liberálne médiá, vy ste konšpiračné,” upozorňuje katolícky kňaz.

Dodal, že redaktori ho hneď vyzvali, aby dokázal svoje tvrdenie a aby ho odvolal. “Dokážem to veľmi jednoducho. Dnes večer to nedáte v správach… Dajte to v správach! Konšpirátor je ten, kto neslúži pravde a dobru. A redaktori: ‘My neslúžime pravde a dobru?’ Presne tak!” Odpovedal im Marián Kuffa.

“Hovoríte, že potrat je prerušenie tehotenstva. Kedy má pokračovanie? Potrat je ukončenie tehotenstva a je to vražda nevinného!” Uviedol pred novinármi Kuffa.

Spýtali sa ho, či musí farár tak kruto hovoriť… “To je ešte mäkko. Je to krutá vražda nevinného. Predstav si, že by som zobral teraz psa a pred vašimi očami by som teraz odtrhol jednu labku, zaživa… a druhú… To by obletel internet celé Slovensko, celý svet. Ale presne toto robíte vy v potrate! Zaživa trháte dieťa! To nie je obyčajná vražda. Krutá vražda,” vysvetlil o. Kuffa a dodal, že redaktori po jeho slovách stratili tie vlastné.