opDKQMFMQZLtZ6w1ee-QaA.1280_Bez-k-sa-netradi-ne-rozhodol-postavi-za-Zuzanu-aputov.jpg

Róbert Bezák nevie, či je potrebné ukončiť zabíjanie počatých detí

1,230
Kultúra smrti

Emeritný biskup Róbert Bezák v rozhovore pre denník Nový Čas sa vyjadril k viacerým spoločenským témam. Uviedol, že pápežovi vrátil po prezidentovi Kiskovi biskupský prsteň. „Napadla mi vtedy dosť zlá myšlienka, lebo to je dosť vyzývavé z mojej strany. Poslal som mu späť biskupský prsteň. Ten, ktorý som mal ako znak svojho biskupského úradu.“ Bezák sa vrátil aj k momentu podpory progresívnej političky v prezidentských voľbách.

V rozhovore priznal, že Zuzanu Čaputovú napriek tomu, že sa verejne stal jej podporovateľom, vopred nepoznal: „A vtedy mi môj riaditeľ povedal, je tu jedna pani, Zuzka Čaputová. Hovorím si dobre, pomôžem, veď aj tak z toho asi nič nebude. A bolo! Okolo toho bolo rečí a vidíte, aká bola pekná vedľa Macrona. (smiech).“ Zároveň uviedol, že pani prezidentka na neho po zvolení zabudla.

Bezák sa osobitne zamyslel, či je správne, že po 10 – 12 rokoch by vláda mala sprísňovať zabíjanie počatých detí: „Toto nie sú otázky, ktoré vám kladú tí, ktorým na tom záleží. Ja neviem, do akej miery teraz po 10-12 rokoch, či koľko je tá vláda, to zrazu teraz treba pred voľbami zrazu riešiť. Ako zareagujeme? Na to presne neviem odpovedať. Je to pasca. Treba dávať pozor, kto to hovorí. To je ako s čertom… Dať sa dohromady s hocikým, len aby to bolo?“

Zdroj Nový Čas