ArchbishopJosephNaumann.png

Katolícky biskup: "Najotrasnejší prípad porušovania ľudských práv našej doby je potrat"

316
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Počas národnej konferencie diecéznych pro-life lídrov vyjadril katolícky arcibiskup Joseph Naumann pochvalu pro-life aktivistom, obrancom života, za ich boj proti potratu, ktorý je ´najotrasnejším prípadom porušovania ľudských práv našej doby´.

The Catholic Herald píše, že Naumann povzbudzoval pro-life aktivistov a cirkevných lídrov aby sa nevzdávali aj napriek tomu, že musia stále zápasiť proti čoraz agresívnejšiemu a odvážnejšiemu pro-potratovému hnutiu: "Pre našu kultúru a spoločnosť je to obrovská príležitosť a zároveň obrovské nebezpečenstvo."

Arcibiskup Kansas City Naumann pôsobí ako predseda Výboru pre pro-life aktivity pri Biskupskej konferencii USA. 5. augusta hovoril s 85 riaditeľmi pro-life programu z celej krajiny. Arcibiskup poďakoval pro-life lídrom za budovanie "kultúry života v tomto konkrétnom dejinnom okamihu, keď Cirkev zraňujú škandály sexuálneho zneužívania duchovnými; keď sú podporovatelia legalizácie potratu neuveriteľne motivovaní a plní energie." Pochválil ich za to, že vytrvalo a trpezlivo bojujú v mene nenarodených bábätiek a ich mamičiek, pretože pri potrate sa obidvom škodí a zabíjajú sa. Naumann sa vyjadril, že "najotrasnejším prípadom porušovania ľudských práv našej doby je potrat."

V Amerike sa pri potratoch zabije ročne okolo 1 milión nenarodených bábätiek. Aj keď sa ešte nenarodili, už sú jedinečnými originálnymi ľudskými bytosťami, so svojou vlastnou DNA. V čase, keď sa na bábätku vykonáva potrat, bije mu už srdiečko a má sformované pršteky na rukách, aj nohách.

Katolícka cirkev je najdôležitejším obrancom ľudských práv vo svete, pretože bojuje proti potratu, eutanázii a iným ničivým praktikám. Naumann je obzvlášť mocným hlasom v boji za život v Amerike. Začiatkom tohto roku naliehavo upozorňoval katolíckych politických lídrov, ktorí podporovali zabíjanie detí a potrat, že sa sami vydávajú na "cestu do pekla":

"Zabrániť aktivitám týchto činiteľov síce môžme, no nedokážeme súdiť ich duše. Zároveň vieme, že bude súdny deň", povedal arcibiskup vo februári. "Vedomé a neoľutované smrteľné hriechy ohrozujú večné duše a dláždia cestu do pekla."

Arcibiskup nespomenul menovite žiadnych katolíckych pro-potratových politikov, no mnohých z nich pro-life hnutie pozná: guvernéra New Yorku Andrewa Cuomoa, ktorý nedávno podpísal a slávnostne vyhlásil štátny zákon, legalizujúci potraty z akéhokoľvek dôvodu prakticky až do pôrodu. Hovorkyňu Snemovne USA Nancy Pelosiovú, ktorá zabraňuje zákonodárnemu procesu schválenia zákona na ochranu detí, ktoré sa narodia živé po zbabranom potrate."