thehunt.jpg

V novom filme "Lov" liberáli zo zábavy prenasledujú a zabíjajú pro-liferov

440
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Nový násilný thriller z produkcie Universal Pictures vyvoláva kontroverzie kvôli deju, ktorý sa sústreďuje okolo elitných liberálov zabíjajúcich pro-life obhajcov a konzervatívcov zo zábavy. 

Časopis The Hollywood Reporter opisuje film ako satiru, no násilie a politické aspekty filmu, najmä po niekoľkých masových streľbách, vyvolali veľa obáv.

Podľa správy bolo tento týždeň stiahnutých niekoľko reklám na film a štúdio údajne prehodnocuje svoju propagačnú stratégiu. Správa však naznačuje, že Hollywood naďalej plánuje 27. septembra film zverejniť v kinách. 

Pôvodný názov filmu bol "Červený štát vs. Modrý štát" (označenie pre republikánske a demokratické štáty, pozn. prekladateľa), čo jasne naznačuje politickú tému filmu. Medzi hercov patria Betty Gilpin a Hilary Swank. Film je hodnotený ako R (obmedzený prístup, pozn. prekladateľa). V správe sa ďalej píše:

"Videl niekto, čo náš vychc---šéfko práve urobil?" pýta sa jedna postava na začiatku scenára ... Ďalšia odpovedá: "Aspoňže prichádza lov. Nie je nič lepšie, než si zájsť na panstvo a zabiť tucet poľutovaniahodných."

Násilný R film producenta Jasona Bluma zobrazuje tucet postáv MAGA (skratka pre heslo prezidenta Trumpa - Make America Great Again, pozn. prekladateľa), ktoré sa prebúdzajú na čistinke a uvedomujú si, že ich zo zábavy prenasledujú elitní liberáli.  

Medzi ciele elitných liberálov patria aj pro-life obhajcovia (označovaní ako "anti-choice"). Ako opisuje správa: 

Scenár The Hunt obsahuje postavy z červených štátov, ktoré majú na sebe truck šiltovky a kovbojské košele, pričom jedna sa chváli vlastníctvom siedmich zbraní, pretože sa jedná o jej ústavné právo. Postavy z modrého štátu - niektoré tiež ozbrojené - vysvetľujú, že si vybrali svoje ciele, pretože tie na Twitteri vyjadrili svoje anti-choice (protipotratové, pozn. prekladateľa) stanovisko alebo používali slovo neger. 

Prebiehajúce násilie v Amerike, vrátane masových strelieb a stupňujúceho násilia voči pro-life obhajcom a konzervatívcom, vzbudilo u ľudí obavy z filmu. 

Todd Starnes, redaktor spravodajstva Fox News, povedal, že film sa príliš dobre podobá realite: 

Pravdou je, že "poľutovaniahodní" sú už dlhšie obdobie lovení ľavičiarmi. Už som prestal počítať, koľkokrát boli podporovatelia Trumpa šikanovaní, obťažovaní a bití, pretože chceli urobiť Ameriku opäť skvelú. 

Iba na druhý deň na to sa pred domom predsedu väčšiny Mitcha McConnella v Louisville v Kentucky objavil nekontrolovaný dav. Jeden z demonštrantov si želal, aby niekto "proste bodol tohto skurvy**na do srdca."

Redakcia LifeNews tento rok informovala o desiatkach incidentov vandalizmu, vyhrážok a násilia páchaného na pro-liferoch. Patria sem fyzické útoky, ktoré viedli k hospitalizácii a tiež podpaľačstvo na univerzite. 

Konzervatívny komentátor Guy Benson povedal, že podporuje slobodu prejavu a nezakázal by film, ale prichádza vo "veľmi drsnej" dobe pre Američanov. 

"Mali sme tu zastrelených niekoľko desiatok ľudí, mnohí z nich boli zabití za ostatné dni, za posledný víkend," vyjadril sa pre Fox News. "Film, hoci ide aj o satiru, zobrazujúci lov na Američanov a ich zabíjanie, myslím si, že to nie je obraz, ktorý by ľudia teraz chceli vidieť."