papayaabortion3.png

Potratári používajú papáju pri školení študentov o potrate detí

386
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Je ťažké rozhodnúť sa, čo je najviac znepokojujúce na novom stĺpčeku magazínu Vice o školení ľudí, ako potratiť nenarodené deti. 

Možno je to spôsob, akým sa potratoví aktivisti snažia normalizovať zabíjanie nenarodených detí. Alebo je to spôsob, ktorým potratárka Zoey Thill z New Yorku zľahčuje perforáciu maternice (potenciálne život ohrozujúca komplikácia). 

Alebo ako jedna účastníčka povedala, že až do školenia nemala potuchy o tom, ako prebieha potrat - a jeden potom absolvovala. Alebo ako bola potratárka Zoey Thill v 38. týždni tehotenstva, zatiaľ čo demonštrovala, ako potratiť deti ostatných ľudí. 

Tieto "papájové" školiace semináre sa stávajú čoraz populárnejšími medzi potratovými aktivistami. Ľudí sústreďujú v univerzitných areáloch a v mestách, aby im ukázali, ako jednoducho sa dá potratiť nenarodené dieťa. Používajúc papáju na simuláciu ženskej maternice a semien jej nenarodeného dieťaťa, potratová aktivistka demonštruje, ako vložiť kanylu či plastovú trubicu do pošvy a pripevniť manuálnu vákuovú odsávačku, aby vysala vyvíjajúce sa dieťa.

Marie Solis, redaktorka magazínu Vice, opísala nedávny seminár v Brooklyne, na ktorom sa zúčastnila: 

"Toto je 10-týždňová gravidná maternica," povedala Zoey Thill a zdvihla "tehotnú" papáju rozmeru veľkej pästi. "A toto," dodala a ukázala na svoje tehotné brucho, "je 38-týždňová gravidná maternica."

Thill zjavne nespomenula, že nosila plne vyvinuté nenarodené dieťa. To by mohlo upozorniť na znepokojivú pravdu o tom, čo robia. Už po desiatich týždňoch má nenarodené dieťa prsty na nohách a rukách, tlkot srdca a vyvíjajúci sa mozog.

V jednom momente Thill opísala zvrátené potešenie, ktoré získava z potratených detí. 

"Ešte uspokojivejšie je, keď ide o skutočný potrat," povedala po odstránení semien z papáje. 

Thill povedala Solis, že semináre majú byť vzdelávacie a de-stigmatizujúce. Jej komentáre však odhalili niektoré znepokojujúce skutočnosti o nevedomosti, ktorá živí potratový priemysel. 

Solis napísala:

Thill mi povedala, že na jednom z prvých podujatí, ktoré organizovala, jedna žena, ktorá bola na potrate pred niekoľkými rokmi, povedala, že aj keď si to nevyčítala, zažila niekoľko nevyriešených pocitov v súvislosti s procedúrou. Keď videla, ako Thill demonštruje potrat, uvedomila si, že to pramení z nevedomosti, čo sa vlastne stalo s jej telom. 

Príbeh ženy vyvoláva otázky, ako často potratový priemysel neinformuje ženy o samotnej procedúre. Potratové zariadenia často spochybňujú zákon o informovanom súhlase, ktorý vyžaduje, aby ženám poskytli základné informácie pred potratom.

Znepokojujúce odhalenie pokračovali, keď Solis opisovala demonštráciu potratu: 

Úzka časť papáje, kde mala byť stonka, je ako pošva, povedala Thill. Širšia časť papáje je ako horná časť maternice známa ako fundus - a to je tá časť, ktorú by sme nechceli prepichnúť našimi nástrojmi, keď budeme za pár minút praktizovať potrat na našich vlastných papájach. 

Ale ak by to bola nehoda, bolo by to OK, povedala Thill. "Nebudeme zahanbovať perforátorov," ubezpečila. 

Perforácia maternice je v skutočnosti veľmi vážna a život ohrozujúca situácia. A hovoriť, že vlastne o nič nejde, znamená vysielať veľké varovné signály. 

Thill povedala Solis, že jej hlavným cieľom nie je vzdelávať ľudí, ako robiť potraty doma, no prejavila záujem o spojenie sa s ľuďmi, ktorí poskytujú nelegálne potraty. 

Neskôr dodala: "Čím viac dokážem minimalizovať spôsob, akým považujeme procedúru za nebezpečnú, tým viac ľudí bude mať lepšie potratové skúsenosti." 

Potraty však môžu byť nebezpečné pre matku aj pre jej nenarodené dieťa. Ženy boli vážne zranené a dokonca zomreli v dôsledku komplikácií pri potrate vrátane perforovanej maternice. Ako informovalo Centrum pre kontrolu chorôb, od roku 2008 zomrelo viac než 400 žien pri legálnych potratoch v USA vrátane dvanástich v tomto roku. 

Potratoví aktivisti tvrdia, že potraty sú bezpečné, ale mnohé správy zo štátnej zdravotnej inšpekcie odhaľujú významný trend potratových zariadení, keď zlyhávajú pri informovaní štátu o komplikáciách. Štúdie spájajú potraty s celým radom fyzických a psychických zdravotných rizík, vrátane budúcich predčasných pôrodov, rakoviny prsníka, depresie, úzkosti a samovraždy.

Títo ľudia nerobia ženám službu, keď tvrdia, že potrat ich nenarodených detí je normálny a bezpečný. Potraty zabíjajú bábätká a často ubližujú ženám, ale potratový priemysel nechce, aby sa to ľudia dozvedeli.