georgesoros.jpg

George Soros financuje aktivistov presadzujúcich eutanáziu a asistovanú samovraždu

131
Milko Kostovič
Kultúra smrti

George Soros, jeden z najbohatších mužov na svete, zrejme plánuje dotlačiť svet k legalizácií zabíjania ľudských bytostí. 

Americký miliardár je známy tým, že financuje potratový priemysel v Amerike, keď mu daroval stovky miliónov dolárov.

Ako však informuje agentúra Capital Research Center, Soros je zároveň jedným z najštedrejších darcov skupín obhajujúcich asistované samovraždy a eutanáziu. 

Jeho Nadácia otvorenej spoločnosti podľa správy poskytla 540 000 dolárov organizácii Death with Dignity National Center, ktorá je jednou z troch najväčších skupín obhajujúcich asistovanú samovraždu vo svete. 

Sú tu aj ďalšie prepojenia medzi Sorosom a skupinou asistovanej samovraždy. Podľa správy bol jej programový stratég Mark Glaze v minulosti konzultantom Sorosovej nadácie. 

Tieto skupiny tlačia na štáty a krajiny, aby legalizovali zabíjanie chorých a umierajúcich pacientov pri asistovaných samovraždách. V Amerike obhajujú zákony, ktoré lekárom umožňujú predpisovať smrteľnú dávku liekov pacientom, aby sa mohli sami zabiť.

The Capital Research Center poznamenáva: 

Aktivisti chcú, aby ste si mysleli, že je to malá, neškodná a apolitická záležitosť. Šekové knižky, ktoré sú v pozadí tejto kauzy, sú však veľmi veľké a stranícke. Nadácie otvorenej spoločnosti (alias Inštitút otvorenej spoločnosti), Nadácia na podporu otvorenej spoločnosti a Nadácie Wallace Alexander Gerbode  financujú takmer výlučne stredoľavé hnutia a neziskové organizácie ako ACLU a Plánované rodičovstvo. Tu nie je žiadny rozdiel. Toto hnutie je urážkou ľudského života. A čo je ešte horšie, evidentne ide o jednostranný krok politickej ľavice presadzovať ešte väčšiu kontrolu v štátoch. 

Redakcia LifeNews v minulosti taktiež informovala o Sorosových daroch tejto loby. Jeho Soros nadácia poskytla v roku 2010 skupine asistovanej samovraždy Compassion & Choices 1 milión dolárov a bola zaradená medzi jej "top 75 príjemcov grantov". 

Nedávno vzbudili najväčšiu pozornosť Sorosove dary smerom k potratovej loby. Podľa spravodajstva Newsbusters poskytol Soros závratných 85 miliónov dolárov skupinám sponzorujúcich propotratový Ženský pochod. 

Pro-liferi majú silné podozrenie, že Soros mohol tiež nezákonne ovplyvniť írske referendum o potratoch v roku 2018. Ako informuje portál Catholic News Agency, írsky vládny úrad sa začal pýtať otázky propotratových skupín po tom, čo uniknutý dokument zo Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti odhalil plány na pritlačenie Írska a ďalších krajín, aby legalizovali potraty. Írsko zakazuje skupinám prijímať dary vyššie než 100 euro od zahraničných skupín na politické účely. Úrad neskôr rozhodol, že Sorosov dar Komisii pre potratové práva vo výške 250 000 dolárov bol nezákonný a požadoval jeho vrátenie.