alyssamilano3.png

Zvrátenosť: "Popraviť vraha je zlé; popraviť nevinné dieťa v maternici je v poriadku."

436
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Herečka Alyssa Milanová je presvedčená, že niektoré ľudské bytosti si zaslúžia zachrániť pred smrťou, ale iné nie. Väčšina ľudí by to jednoducho nazvala diskrimináciou, ale Alyssa a jej podobní potratoví aktivisti to vidia inak. Podľa Daily Wire herečka útočí na pro-liferov, ktorí podporujú Trumpovu administratívu po tom, čo generálny prokurátor William Barr oznámil úmysel dať popraviť piatich odsúdených vrahov detí.   

V jej predstavách sú pro-liferi pokrytci, ktorí hovoria, že nevinné deti v maternici si zaslúžia zachrániť pred smrťou, ale odsúdení vrahovia nie. "Vaša administratíva len znovu zaviedla trest smrti a naplánovala 5 popráv ´konkrétnych, skutočných´ ľudí", napísala Milanová na twitteri, keď niekto spochybňoval jej  názory na potrat. "Nemáte právo ťahať svoje pro-life rečičky do všetkého." Tento jej komentár je odpoveďou niekomu, kto poukazuje na jej podporu Planned Parenthood, organizácie, ktorá vykonáva potraty na väčšom počte nenarodených detí, než hocijaká iná organizácia v USA. Začiatkom tohto roka urgovala Milanová svojich priateľov medzi hollywoodskou elitou aby bojkotovali Georgiu a ostatné štáty, v ktorých prijali zákon, zakazujúci potrat po tom, ako sa zachytí prvý úder srdca dieťatka. 

Konzervatívna komentátorka Allie Beth Stuckeyová zas naopak, odhalila pokrytectvo Milanovej v súvislosti s touto problematikou, keď povedala: "Nalejme si čistého vína. Nie je nič pokrytecké na tom, keď sme presvedčení, že vrahovia by mali dostať trest smrti, ale nenarodené deti nie. Pokrytectvo je, keď je niekto presvedčený, že popraviť vraha je zlé, ale popraviť nenarodené dieťa v maternici je v poriadku."

Pro-liferi majú na trest smrti, ako taký, rozličné názory. Mnohí sú proti nemu tak, ako sú proti zabíjaniu nenarodených detí, pretože každý ľudský život je cenný a smrť je nezvratná. Iní sú presvedčení, že čas od času je trest smrti nevyhnutný pre tých vrahov, ktorí spáchali najväčšie zverstvá. Na rozdiel od nenarodených detí mali totiž nárok aspoň na súdny proces a prípadné odvolanie sa ešte pred popravou.

Nenarodené deti sú nevinnými, bezbrannými ľudskými bytosťami už od okamihu počatia. 1 milión takýchto detí sa potratí ročne v USA, pričom nikto nemusí mať žiadny mimoriadny dôvod na ich zabitie. Vo väčšine štátov sú potraty povolené z akéhokoľvek dôvodu do prvého prejavu životaschopnosti plodu a v ôsmich štátoch z akéhokoľvek dôvodu až do pôrodu. Každý jeden človek má právo na život a je úlohou vlády chrániť ho. Všetko ostatné vedie k diskriminácii v jej najhoršej forme.