Tí, čo kritizujú KDH za pakt s liberálmi, sú podľa Hlinu frustrovaní hejteri

76
Kultúra smrti

Na KDH sa hrnie kritika z každej strany za rozhodnutie podpísať predvolebnú zmluvu a nekritizovať liberálov aj v prípade ich agresívnej pro-LGBTI agendy, ktorá začína prerastať až smerom k pedofílii, ako to nedávno prezentoval liberálny denník SME. Hlina však tvrdí, že podstatnejšie ako tieto témy je podľa neho byť pri rozhodovacom stole (vo vláde) ako na jedálnom lístku…

Predseda KDH v utorok na sociálnej sieti napísal, že po tom, čo KDH podpísalo Dohodu o predvolebnej spolupráci – pakt o neútočení s koalíciou PS/Spolu sa pre hejterov skončilo nudné leto. “Z nudného leta pre frustrovaných hejterov, ktorí mali v pláne nadávať na teplé pivo, studené párky, plné cesty, na to že prší a že neprší, jednoducho nadávať na každého a na všetko, sa stalo leto, počas ktorého odrazu majú tému a môžu naplno využiť ich brilantné znalosti z teológie, politológie, zdravotníctva.”

“Je dobré, že sme to urobili v tomto čase. Predstavte si takúto toxickú diskusiu mesiac pred voľbami. Teraz sa v tom postupne urobí aký taký poriadok, vyjasnia sa pozície a pred voľbami sa už možno budeme rozprávať o školstve, o zdravotníctve, o zákonníku práce, o demografii, o hospodárskej stratégii, o znalostnej ekonomike.”

Dodal, že v zmysle tejto dohody sa majú stretnúť zástupcovia KDH s PS/Spolu a zistiť, či vedia alebo nevedia zladiť programové priority. “Ak áno, tak urobíme ďalšiu dohodu o povolebnej spolupráci. Opakujem: zladiť programové priority, nie hodnotový svet. Ten nezladíme, ten máme rozdielny. Za seba však poviem, že táto hodnotová rozdielnosť zo mňa nerobí bezcitného človeka alebo dokonca zviera. Neoprávňuje ma k tomu, aby som konal veci s potenciálom ublížiť blížnemu.”

“Je takýto postup hľadania dohody protizákonný? Diabolský? Nie. Určite nie je. Je to normálne. Normálne medzi normálnymi politikmi. A áno, z takéhoto postupu má priam panickú hrôzu svet Fica-Kotlebu-Harabina-Danka. A preto ho budú atakovať. A každý ďalší nešťastník, ktorý sa pripojí a odrobí špinavú robotu za nich, bude vítaný.”

Liberáli sa podľa Hlinu budú do zástupcami KDH rozprávať o programových prienikoch. “Pomôcka pre hejterov: Program je to, s čím niektoré politické strany kandidujú vo voľbách a píšu v ňom, čo a ako chcú robiť, keď budú mať tú možnosť). Poznámka autora textu: Program je dôležitý. Od podpisu tejto dohody som neustále vyzývaný a tlačený k tomu, aby sme poslali naše požiadavky cez kamery, cez médiá. Aby sme cez kamery, médiá povedali, kedy budeme vo vláde, kedy z nej odídeme, čo chceme a čo nechceme. Len sa potom pýtam, že ak to máme poslať cez médiá, tak potom na čo vlastne je potom to stretnutie?”

“V stavaní zákopov sme naozaj experti. Ľudí intoxikovaných konšpiráciami je tu, žiaľ, už na tisíce. Ľudí, ktorí počujú aj trávu rásť je tu, zdá sa, ešte viac. Pokoj. Trošku kľudu, žiadna hystéria. Pán Chromík dokonca k tomu urobil petíciu. Petíciu, v ktorej píše, čo presne máme povedať, kedy to máme povedať a ako často to máme opakovať. Už sa zapojil aj Igor Matovič, čím urobil ohromnú radosť Š. Harabinovi, ktorý sa tiež potreboval vyjadriť. Ja som stará škola.”

Hlina doplnil, že jeho programové návrhy odznejú tam, kde primárne majú odznieť, a to na spoločnom stretnutí medzi KDH a PS/Spolu, ktoré sa bude konať začiatkom augusta. “Hovorí sa tomu aj rešpekt k niekomu, s kým sedíte pri jednom stole a vytvárate tým predpoklad na to, aby ste sa vedeli pri tom stole dohodnúť.  Predpokladám, že po tomto stretnutí bude vydaná tlačová správa, prípadne sa bude konať brífing. Už to ten týždeň vydržte a tešte sa zatiaľ zo života.  Je krásny!” Odkazuje predseda KDH.