V Banskej Bystrici sa niekoľko desiatok ľudí zúčastnilo Pridu

321
Kultúra smrti

Našu planétu ohrozujú reálne problémy a nie LGBTI ľudia. Odpúšťame Vám! S takýmto motívom vyšli do centra Banskej Bystrice účastníci Pride pochodu.

Na historicky prvý dúhový pochod v meste prišla podľa RTVS asi stovka ľudí. Organizovala ho skupina pod názvom Inokraj.

“Počúvame o tom, že LGBT ľudia ohrozujú spoločnosť, tradičnú rodinu, nebodaj našu štátnosť. Sme presvedčení o tom, že to nie je pravda,” uviedol pre RTVS jeden z organizátorov BB Pride Peter Zvada.

Pochodu sa zúčastnil aj kontroverzný evanjelický teológ Ondrej Prostredník spolupracujúci s Progresívnym Slovenskom, ktorý navyše vyhlásil, že “na Slovensku je mnoho kresťanov, ktorí podporujú požiadavky LGBTI komunity, napríklad aj otázku uznania registrovaných partnerstiev. Verné spolužitie je dobrou hodnotou, ktorú by mali kresťania podporovať,” myslí si Prostredník.

Matovič: Odporný grc

Predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča na sobotnom Pride rozrušil napríklad jeden z transparentov homosexuálov, v ktorom sa sami označili za “satanovu komunitu”.

“Na PRIDE v Banskej Bystrici hrdo pochodovali vyznávači Satana. Ak si ľudia z LGBTI komunity myslia, že toto je správna cesta, ako presadiť svoje požiadavky na kresťanskom Slovensku, tak sa teda sakramentsky mýlia,” reagoval Matovič.

Podľa opozičného politika každý, kto pochoduje spolu s týmito ľuďmi, nenávisť voči kresťanom, ktorú satanisti hlásajú, sám legitimizuje. “Odporný grc, ” dodal.