IMG_1263_810_500_75_s_c1.jpg

Katolícka škola v Írsku povolí študentom nosiť sukne

261
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Katolícka škola v Írsku ohlásila svoju novú gender-neutrálnu normu uniforiem pre žiakov základných škôl, ktorá od septembra umožní dievčatám nosiť nohavice a chlapcom sukne. 

Národná škola sv. Brigity sa nachádza v Greystones, malom meste neďaleko Dublinu. Škola umožní transvestizmus u svojich žiakov na základnej škole, aby bola v súlade s transgender ideológiou. Riaditeľka školy Máire Costello podľa novín Irish Times uviedla, že za touto myšlienkou stojí školská študentská rada, pričom nápad privítala aj rada školy a rodičia. Costello sa ďalej vyjadrila, že škola má študentov, ktorí "spochybňujú svoju sexuálnu identitu" v mladšom veku. 

Aj keď je škola sv. Brigity financovaná z verejných zdrojov, spadá pod konečnú právomoc dublinského arcibiskupa Diarmuida Martina.

Až do ohlásenia zmeny sa na škole vyžadovalo, aby chlapci nosili sivé nohavice a zelený sveter. Dievčatá museli nosiť zelenú tartanovú šatovú zásteru. Po septembrovom návrate do školy si žiaci budú môcť vybrať oblečenie, ktoré sa im páči, bez ohľadu na ich pohlavie.

S posolstvom, podľa ktorého škola chce, aby deti mali "pozitívny zážitok v škole", Costello dodáva: "Ak to znamená, že dievčatá budú nosiť nohavice alebo chlapci sukne, tak nech sa tak stane. Najdôležitejšie je, aby sa deti cítili príjemne a šťastne z toho, ako sa obliekajú." Riaditeľka tvrdí, že členovia školskej rady sa pýtali na názory svojich spolužiakov a zistili, že vedenie školy túto zmenu podporilo.

Škola sv. Brigity taktiež nahrádza chlapčenské a dievčenské záchody gender-neutrálnymi toaletami. 

Irish Times citovali obhajkyňu LGBTQ, Saru Phillips z organizácie Transgender Equality Network Ireland, ktorá uviedla, že niektoré katolícke školy v Írsku vítajú transgender ideológiu. Noviny tiež poznamenávajú, že Moninne Griffith z Belong To - ďalšej skupiny, ktorá propaguje ideológiu LGBTQ na školách - uviedla, že stredné školy sú zdatnejšie pri zmene noriem školských uniforiem. Griffith však vyjadrila sklamanie z toho, že niektorí učitelia stále odmietajú nazývať študentov podľa ich preferovaného zámena, "čo môže byť veľmi bolestivé"

Vnímané niektorými ľuďmi ako odsúdenie alebo vyjasnenie vyhlásení pápeža Františka a niektorých biskupov, ktoré viedli Katolíkov k spochybňovaniu základných článkoch svojej viery, kardinál Raymond Burke a biskup Athanasius Schneider sa pripojili k niekoľkým ďalším prelátom, aby zverejnili verejné vyhlásenie pravdy s cieľom napraviť "dezorientáciu a takmer univerzálny zmätok v náuke" dnešnej Cirkvi. Pokiaľ ide o transgender ideológiu, opätovne potvrdili, že "mužské a ženské pohlavie, muži a ženy, sú biologickými skutočnosťami vytvorenými múdrou vôľou Boha." Operácie na zmenu pohlavia sú preto "rebéliou voči prirodzenému a božskému zákonu" a "vážnym hriechom"

V súvislosti s homosexualitou znova potvrdili sväté písmo a tradíciu, keď uviedli: "dve osoby rovnakého pohlavia sa dopúšťajú ťažkého hriechu, keď hľadajú pohlavné potešenie jedna u druhej," citujúc Katechizmus katolíckej cirkvi, podľa ktorého homosexuálne činy "nemožno za žiadnych okolností schvaľovať"

Arcibiskup Martin vo svojej arcidiecéze zakázal knihu o ideológii LGBTQ, ktorú napísal biskup Schneider. Podľa autora Anthonyho Murphyho arcibiskup zrejme opustil cirkevné učenie v prospech liberálnych ľavicových sklonov, čo dokazuje zákaz Schneiderovej knihy. Murphy povedal poslucháčom na Rímskom fóre života v máji, že školy sú pod paľbou ľavičiarov.

"Nedovolili by sme nacistom vychovávať naše deti.  Nedovolili by sme Stalinovi vychovávať naše deti," tvrdí Murphy. "Máme tu však ešte horšiu skupinu ľudí, ktorí znečisťujú mysle našich detí a obracajú ich proti ich histórií, ich predkom a rodine."