Americkí diplomati otvorene revoltujú voči Trumpovi LGBT zástavami

141
Kultúra smrti

Portál rusvesna si všíma otvorenú revoltu amerických diplomatov, z ktorých väčšina sa  hlási k protitrumpovskej opozícii. Americký prezident Donald Trump si rozloženie síl v amerických diplomatických zboroch zaistil príkazom, v ktorom Biely Dom uviedol, že mimo bežného diplomatického protokolu všetky vyvesenia zástav na amerických ambasádach podliehajú novým pravidlám. Trumpov krok bol namierený najmä proti LGBT aktivitám.

Väčšina amerických veľvyslanectiev však Biely dom neposlúchla a americké veľvyslanectvá v Izraeli či Švédsku takmer okamžite vyvesili vedľa americkej zástavy a zástavy krajiny, v ktorej sa veľvyslanectvo nachádza, aj zástavu LGBT.

Jeden z amerických diplomatov, ktorý si však želal ostať v anonymite uviedol, že po príkaze Bieleho domu začala v diplomatických zboroch otvorená revolta voči Trumpovi, zástavy LGBT začali vyvesovať postupne aj v diplomatických misiách v Nemecku, Brazílii, Lotyšsku a Indii. V Osle si dokonca všimli,  že LGBT zástava hrdo prekrýva americkú zástavu.

LGBT zástavy dokonca vyvesili aj na amerických veľvyslanectvách v Mongolsku a Nepále, Mongoli a Nepálci sú však vo svete známi svojím nezáujmom k LGBT aktivitám.

LGBT aktivity vnímajú negatívne aj v moslimských krajinách. Čečenci a Saudi tvrdia, že nemajú žiaden problém s LGBT aktivitami, Saudi však oficiálne trestajú homosexualitu trestom smrti.

Čečenci sa hrdia tým, že problém s homosexualitou už dávno úspešne vyriešili. Avšak,  Čečensku sympatiami k podporovateľom LGBTI neoplývali ani kadyrovci, ani islamskí teroristi a ani ruská armáda,  torzo čečenských homosexuálov žije v utajení na Západe a obáva sa fatwy zo strany svojich čečenských rodákov.