2019-06-11_Drag_Queen.jpg

Americká matka organizuje protesty proti "draq queen"

518
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Znepokojená matka z amerického mesta Spokane v štáte Washington zažíva online šikanu, vrátane násilných hrozieb, po tom, ako zorganizovala protest proti čítaniu rozprávok "draq queen" v miestnej knižnici. 

Keď sa Anna Bohach dozvedela o tom, že mestská knižnica usporiadáva 15. júna stále častejšiu udalosť, rýchlo zasiahla. Jedným z jej prvých skutkov bola facebooková stránka, ktorú nazvala 500 silných matiek

Stránka bola okamžite zaplavená odporným, nenávistným jazykom a dokonca splodila konkurenčný náprotivok s názvom 500 silných "draq queen". Bohach archivovala komentáre skôr, ako boli odstránené z jej stránky na sociálnej sieti a podelila sa o obscénne príspevky s redakciou Church Militant. 

Vzhľadom k tomu, že komentáre sú mimoriadne explictné a zo svojej podstaty úmyselne urážlivé, redakcia Cirkev Militant sa rozhodla ich nepublikovať. 

Bohatch spustila svoju stránku 500 silných matiek, keď sa dozvedela, že knižnica organizuje spomínané podujatie. Na oficiálnej stránke knižnice stojí: "Pripojte sa k nám pri príležitosti mimoriadnej edícii čítania príbehov! Budeme šíriť príbehy o identite a inklúzii a oslavovať kreativitu prácou."

Text sprevádza fotografia muža oblečeného do ženských šiat. Tento muž číta skupinke detí.

Post

("Iba som sa pozrel na vašu stránku a moja teória sa potvrdila. Profesionála prasnica. Ktorá trávi priveľa času sedením na svojom zadku, plačúc na Facebooku a učením svojich detí, ako nenávidieť a odsudzovať "hriešnikov". Mimochodom existuje veľká šanca, že aspoň jedno z vašich detí sa stane gayom, lesbou či trans. A dúfam, že vám nikdy nepovedia, až kým nebudú dosť dospelí, aby ste od nich čo najďalej odišli.")

"Zavolala som do knižnice, aby som sa sťažovala," povedala Bohach. "Osoba, s ktorou som telefonovala, bola najprv zdvorilá."

Keď Bohach vymenovala svoje námietky, tón rozhovoru sa dramaticky zmenil.

"Povedali mi, aby som šla do hája," vysvetlila. 

Bohach sa okrem iného obávala o kvalitu umelcovho prevleku, ktorý porovnáva k situácii, keď si bieli ľudia maľujú tvár na čierno. 

"Je to ponižujúce pre ženy, pretože slúži ako paródia na ženské vlastnosti," uviedla. 

Dragqueen

Bohach dodala, že považuje mužské osvojenie si prehnaných ženských vlastností za "mizogýnne". Keď vyjadrila tieto myšlienky na svojej stránke, stala sa obeťou hnevu internetových trolov, ktorí sa vyhrážali znásilnením jej manžela (ktorý je námorník) a ktorí urážali jej deti, ako vyzerajú. 

Dokázali, že jej obvinenie z mizogýnie bolo na mieste, keď ju označovali tými najdrsnejšími, najmenej nápaditými termínmi pre ženskú reprodukčnú anatómiu. Jediná publikovateľná urážka bola "profesionálna prasnica". 

Knižnica mesta Spokane sponzoruje diskusný panel komunity o transvestitoch a pozvala Bohach, aby sa ho zúčastnila. Ona to odmietla, keď zistila, že päť zo šiestich členov panelu sympatizuje s jednou alebo druhou formou LGBTQ agendy. 

"Bolo to pripravené na ďalšie verejné útoky" povedala. "A naplánované na ten istý deň ako každoročný gay pride, aby sa zabezpečila maximálna účasť ľudí, ktorí sa stavajú proti kresťanským názorom na sexualitu a aby odradili rodičov, ktorí si uvedomujú, že tieto podujatia slúžia na to, aby si deti vybrali tento neusporiadaný životný štýl, alebo ich naučili, že je to úplne normálne správanie."