Rafaj o vystúpeniach politikov na školách: “Už včera bolo neskoro to zastaviť!

114
Kultúra života

V reakcií na vyhlásenie šéfky rezortu školstva Martiny Lubyovej o romzáhajúcej sa praktike diskusii politikov a kandidátov na post poslancov EP na slovenských školách, Rafal Rafaj z Inštitútu národnej politiky upozorňuje, že v školách v rozpore so zákonom nevystupujú len politici, ale často aj aktivisti z mimovládnych organizácii.

“Na školách v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu: ani politici, ani politika, ani ideológia, ani mimovládky, ani aktivisti, ani novinári. Jednoduché ako facka,” kvitoval včerajšie slová ministerky Lubyovej Rafaj, ktorý však dodáva, že teraz je potrebné prejsť od slov k činom.

Indoktrinácia mládeže podľa neho dosiahla kritickú úroveň “sfanatizovaných jedincov s povymývanými mozgami, ale s (jedine) správnou názorovou orientáciou”. “Namiesto vzdelávania chodia všelijakí šarlatáni z tretieho sektora a priživujú sa na fondoch, štátnych grantoch a nalievajú do hláv zvrátené ideológie! Už včera bolo neskoro to zastaviť!”

“Som zvedavý ako iniciatíva skončí, lebo to chce aj zmenu viacerých zákonov a opozícia a jej “experti” budú opäť kvíliť a žalostiť. Ak je naše školstvo na úpadku, tak len vďaka liberalizmu, decentralizácii a ideologickej indokritácii. V normálnom štáte by to bolo na stíhanie za prečin organizovanej zločineckej skupiny a fanatickej sekty…” Uviedol na sociálnej sieti Rafael Rafaj.