Nicholsonová “nemá slov”.

613
Neutral

Poslankyňa parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) sa prekvapujúco dostala do sporu s liberálnou mimovládkou Inštitút pre ľudské práva (Human rights Institute), ktorá ju kvôli návrhu na bezplatnú sterilizáciu zaradila medzi nebezpečných kandidátov na post poslancov Európskeho parlamentu (EP).

Nicholsonová vo štvrtok na sociálnej sieti vysvetlila, že podľa Inštitútu pre ľudské práva, na čele ktorého stojí Peter Weisenbacher, je nebezpečnou kandidátkou vo voľbách do EP spolu s ľuďmi ako Milan Uhrík a Milan Mazurek z ĽSNS.

„Len preto, že som si dovolila navrhnúť dobrovoľné bezplatné sterilizácie pre všetkých (vrátane mužov) po štyroch deťoch. Má to byť opatrenie, ktoré možno – dobrovoľne a bezplatne využijú ľudia, ktorí nemajú peniaze na antikoncepciu a nechcú rodiť deti do chudoby, kde sa o ne nevedia postarať,“ objasnila podpredsedníčka parlamentu.

V odpovedi inštitútu vysvetlila, že je návrh nie je opatrením proti rómskym ženám. „Je to úplná hlúposť. Je to pre ne a prišla som na to už veľmi dávno,“ dodala.

„Tendenčne a účelovo sa nechal Inštitút zapredať k takejto diskreditačnej kampani. Kto ma pozná vie, že denno-denne bojujem za práva rôznych menšín,“ pokračovala s tým, že sa zaslúžila o predloženie návrhu na registrované partnerstvá, bojovala za práva ľudí s zdravotným postihnutím, a založila vlastné OZ Dajme Radu, v ktorom pomáha rodinám s nevyliečiteľne chorými deťmi s operáciami v zahraničí.

Nicholsonová ku „nálepke od mimovládky dodala, že sa nikdy nebránila konštruktívnej kritike, no toto je podľa nej „naozaj nechutná účelová antikampaň“.

„Nemám slov,“ zhodnotila urazená Lucia Nicholsonová.