mothersday5.jpg

Pro-life posolstvo kostola ku Dňu matiek: "Ďakujem mame, že so mnou nešla na potrat"

147
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Novozélandský kostol je cieľom útokov online trolov, keď na svojej vonkajšej tabuli zverejnil pro-life posolstvo ku Dňu matiek. 

Ako informuje webstránka Stuff New Zealand, kostol Cornerstone Christian Center v meste Kaitaia na Novom Zélande zverejnil posolstvo na svojej vonkajšej tabuli: "Ďakujem mame, že so mnou nešla na potrat. Všetko najlepšie ku Dňu matiek". Fotografia nápisu bola zdieľaná aj na facebookovej stránke kostola. 

Toto posolstvo sa pre väčšinu kresťanov nemusí zdať kontroverzné, ale čokoľvek, čo je v rozpore s progresívnym stanoviskom, že potraty sú v poriadku, že ide o bežné postupy "zdravotnej starostlivosti", je v súčasnosti terčom útokov. 

Občan mesta Kaitaia sa pre miestne periodikum vyjadril, že nápis bol "skutočne necitlivý" a "odsudzujúci"

Online komentáre pri článku označujú nápis za "nechutný", "hanebný" a "otrasný"

Jedna žena dokonca navrhla spustošenie kostola: "Zrovnajte so zemou ten hlúpy nápis. Úbohé." 

"Vy nie ste Cirkev. Ste len odsudzujúca skupina nenávidiacich," napísala ďalšia osoba. 

Obe média uviedli, že Cirkev nereagovala na ich žiadosti o komentár. Každopádne ale zverejnili online správu v reakcii na trolov. 

"Ďakujeme za všetky rôzne komentáre. Nápis hovorí za všetko. Ak by nás naše mamy (sic) potratili, neboli by sme tu, aby sme im poďakovali," napísala Cirkev. 

Redakcia LifeNews sa neskôr dozvedela, že kostol zvesil svoje pro-life posolstvo. S vysvetlením prišli na Facebooku: "Žiadame o odpustenie každého, kto bol zranený znením na našej tabuli. Nebol to náš úmysel!" 

Ďalej uviedli, že ich zámerom bolo "žehnať matkám za to, že sú mamami a pomáhať mamičkám, ktoré sa niekedy nachádzajú v ťažkých situáciách, aby sa rozhodli správne." 

Niektoré komentáre chválili Cirkev za ich pro-life posolstvo a uviedli, že sa nemali vzdať internetovým násilníkom. 

Jedna žena napísala: "Prečo sa ospravedlňujete? Je pravdou, že by sme mali byť vďační našim matkám za to, že nás nechali žiť! Milióny detí sú potratené a nemajú žiadnu šancu. Všetci títo ľudia, ktorí rozprávajú o urážaní by sa mali vysporiadať so svojou vlastnou neznášanlivosťou."