punch4.png.jpg

Feministka udrela do tváre člena hnutia pro-life, následne bola obvinená z napadnutia

378
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Minulý mesiac bol pro-life aktivista fyzicky napadnutý feministkou na pôde University of North Carolina v meste Chapel Hill. 

Na videu zverejnenom organizáciou Created Equal vidno, ako študentka pristupuje k členovi pro-life skupiny. "To ty si vyvesil tieto nápisy?" spýta sa feministka aktivistu pro-life. Keď muž odpovedá kladne, žena ho napadne, začne ho kopať a opakovane ho udiera do tváre. 

K feministke potom pristúpi príslušník donucovacích orgánov a oznámi jej, že bude obvinená z napadnutia. 

Podľa vyhlásenia pro-life skupiny sa incident odohral 2. apríla, keď členovia tímu zverejňovali "tabule zobrazujúce hroznú skutočnosť potratu", ktoré mali "zapojiť študentov do konverzácie o tejto ľudskej nespravodlivosti". 

Organizácia Created Equal potvrdila pre portál The Daily Waire, že feministka bola identifikovaná ako aktivistka sociálnej spravodlivosti známa ako Jillian Alexandra Wardová a bola obvinená z obyčajného napadnutia, teda za priestupok. Termín súdu je stanovený na 4. júna.

Mark Harrington, prezident organizácie Created Equal, povedal, že potratoví aktivisti sa uchyľujú k násiliu, pretože prehrávajú debatu.

"Pro-potratoví aktivisti prehrávajú debatu a namiesto toho, aby sa snažili o ďalšiu diskusiu, eskalujú napätie na mierumilovných obrancoch nenarodených na pôde univerzitných kampusoch," píše sa vo vyhlásení Harringtona. 

"Nikdy sa neuchýlime k násiliu alebo zastrašovaniu. Na nenávisť budeme odpovedať láskou k matkám a ich deťom," dodal.