Kuffa o liberalizme ako o “vznikajúcom terorizme a rozkvitnutom egoizme”

546
Kultúra života

Kňaz Marian Kuffa v ďalšom videu na kanáli Misie filmom 1. mája uviedol, že len pomerne nedávno sme sa dostali z jedného tunela – komunizmu a už pomaly smerujeme do ďalšieho – liberalizmu. Tieto režimy nazýva tunelmi aj preto, že “ide o pokusy uniknúť pred Božou autoritou”.

“Ja to nazývam tunelom – uniknúť v pýche a v hlúposti pred autoritou, tak ako my. Synu môj, môžeš utiecť pred milosrdenstvom, lebo Boh je láska, tvoj Boh, a rešpektuje tvoju slobodu, ale nemôžeš utiecť pred jeho spravodlivosťou, lebo je absolútna múdrosť.”

Kuffa upozornil, že počas komunizmu sme “na plný plyn” smerovali do tunela a len nedávno sme z neho vyšli, pričom v súvislosti s komunizmom hovorí o vzniku totality. “Teraz je ľudstvo na plný plyn nasmerované do liberálneho tunela, kde sa rodí terorizmus.” Terorizmus v tomto slova zmysle potom charakterizuje ako “rozkvitnutý egoizmus,” ktorý je polievaný a prihnojovaný “svojvôľou”. “A svojvôľa je samovražedný omyl liberalizmu,” dodal.

Ako už v minulosti uviedol, aj v tomto videu pripomenul, žekomunizmus vníma ako tmu, zatiaľ čo liberalizmus je skôr hmlou. Komunizmus je okrem toho spojený s uniformitou, zatiaľ čo liberalizmus s nahotou.

“Komunizmus – železná opona, žiadne východisko. Liberalizmus – prales – milión východísk a každá cesta je pravá. To je v podstate to isté ako tá železná opona…”

V súvislosti so samovražednosťou liberalizmu Kuffa dodal, že za komunizmu bolo všetko zakazované, aj to dobré, a preto tento režim padol. “Za liberalizmu všetko dovoľujú a dovoľujú aj to zlé, a preto krachnú tiež.”

“Ešte sa len liberalizmus rozvíjal a už sa sám vraždí – tým, že dovoľuje zlo. Dobro a zlo nemajú mať rovnaké práva. Zlo má jedinú možnosť, a to zmiznúť. V liberalizme, keď chceš, vyber si eutanáziu – sladkú smrť, keď chceš, vyber si potrat…” V tomto podľa Kuffu tkvie omyl liberálov. Dokonca podľa neho, zlu reklamu.

“Liberáli v tom zahmlievaní zamieňajú aj pojmy láska a žiadostivosť. Sú ako vajce vajcu podobné, no nie je to jedno. Smradľavé vajce, a živé vajce… Smradľavé ťa otrávi a živé ťa posilní, presne taký rozdiel medzi žiadostivosťou a láskou. A presne to sa vo filmoch liberálnych zamieňa,” vysvetlil.

Apeloval aj na médiá, ktoré podľa neho tiež prispievajú k tomu, že víťazí zlo. Dodal, že na pekné frázy a heslá liberálov skáču najmä mladí ľudia.