Matovič reagoval na “úžasný štvrtok” Gender Swap, to nemal.

433
Neutral

Utorkový článok na stránkach Hlavných správ o netradičnej gender akcii, ktorú plánovala podporiť študentská rada Gymnázia Jura Hronca v Bratislave, a následná zamietavá reakcia vedenia školy, vyvolali v spoločnosti diskusiu o prezentácii LGBTI aktivít na školách. Liberálna extrémistická stránka Zomri rozhodnutie školy kritizuje, zatiaľ čo opozičný politik Igor Matovič tvrdí, že takáto aktivita študentov je už “cez čiaru”.

Jeden z administrátorov Zomri v utorok zverejnil komentár k situácii na Gymnáziu Jura Hronca, pričom uviedol že ho to celé “v podvedomí trochu se***” Nabádanie študentov k prezliekaniu sa za iné pohlavie navyše značil za “srandu”.

“Na dotyčnom gymnáziu si študentská rada povedala, že podporí svojich LGBTI spolužiakov a zorganizujú akciu, kde sa zo srandy prezlečú chalani za baby a opačne.”

Ľudia, ktorých označil za prak*****v, podľa neho začali “šalieť a písať na dezinfo stránky, že ako je to možné, že takéto zvrátenosti dejú na školách a podobne”.

“Napriek tomu, že ide o jedno z najlepších gymnázií na Slovensku, sa vedenie neskutočne pos**lo a celú akciu zrušilo,” myslí si administrátor.

Opozičný politik Igor Matovič zdieľa názor veľkej väčšiny diskutujúcich na sociálnych sieťach a s akciou Gender-Swap Day nesúhlasí.

“Nerozumiem. Nerozumiem na čo je dobré takto priblblo tlačiť na pílu. Áno viem, niektorí ľudia na Slovensku sú vo vytržení z víťazstva Čaputovej napriek jej názoru na adopcie detí homosexuálmi. To však neznamená, že Slovensko sa zrazu vzdalo svojich hodnôt a bude vyznávať už len “moderné” hodnoty, ako tomu hovoria chlapci z Progresívneho Slovenska.”

Matovič dodáva, že vymyslieť “úžasný” štvrtok, kedy sa žiaci prezlečú za žiačky a žiačky za žiakov, je už podľa neho “cez čiaru”.

“Milí “aktivisti”, ak ste chceli pomôcť akceptácii inak orientovaných ľudí, týmto ste im len ublížili. Totiž nie každý inak sexuálne orientovaný má nutkavú potrebu sa prezliekať do šiat opačného pohlavia. Respektíve, tých je medzi nimi absolútna menšina,” podotkol šéf strany OĽaNO.

Matovič následne vo štvrtok reagoval na plodnú diskusiu k problematike  na jeho stránke na Facebooku. Uviedol, že sa mu nepáči dnešný ideál pokroku.

“Včera som si dovolil zrejme niečo neslýchané – úplne normálne a myslím, že mierumilovne, som napísal, že premotivované homoloby v “prospech” LGBTI, inak orientovaným ľuďom skôr škodí, ako pomáha. Do diskusie hneď vbehlo pár homoultras a každý, kto s nimi nesúhlasil, bol fašista, staromódny a natvrdlý spiatočník,” vysvetlil.

“Nuž, budem sa musieť naučiť s tým žiť. Som chorý, nepáči sa mi dnešný ideál pokroku. Nepáčia sa mi bývalí chlapi, pardón, bradaté ženy. Som úplne nevkusný, bohužiaľ, páčia sa mi úplne normálne (ne)obyčajné ženy. A najmä tá moja,” napísal Igor Matovič.