1245x700.jpg

"Podvoľ sa Bohu skrz islam": kostol poškodený grafitmi; 125 rokov staré okná rozbité

440
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Kostol v Južnej Karolíne bol poničený so zrejme sprejom nastriekanými grafitmi: "Podvoľ sa Bohu skrz islam" a "Muhammed je jeho prorokom." 

Polícia amerického mesta Anderson v nedeľu zverejnila na Facebooku fotografiu vandalizmu na kostole Midway Presbyterian. Na fotke sú tri zakryté okná, ktoré sú podľa polície 125 rokov staré. Zdá sa, že boli rozbité. 

V príspevku sa ďalej píše, že bude ponúknutá odmena "za informácie, ktoré povedú k zatknutiu jednotlivca(ov), ktorí poškodili kostol." 

Facebookový príspevok má viac než 750 komentárov, pričom niektorí užívatelia obvinili kvôli grafity moslimov. Stojí však za zmienku, že po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta v roku 2016 sa homosexuálny riaditeľ zboru priznal, že posprejoval svoj kostol v Indiane s anti-homosexuálmi nadávky, frázou "Heil Trump" a svastikou. Išlo o jeden z mnohých hoaxov, ktorý mal za cieľ vykresliť podporovateľov Trumpa ako ľudí konajúcich nenávistné činy

A spolu s chybným hláskovaním známeho mena Muhammad je celkom možné, že vandalizmus nebol spáchaný moslimom alebo moslimami.