Unplanned-propaganda-1-700x438.jpg

Google označil film "Unplanned" za ´propagandu´

182
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Google zaznamenal prudké reakcie priaznivcov filmu Unplanned (Neplánované), keď ho ich žánrový vyhľadávač označil za „drámu/propagandu“. 

Hlavný producent Daily Signal Kelsey Bolar tweetoval: „Kto vedel, že ´propaganda´ je filmový žáner? @Google opäť raz prejavil svoju veľkú politickú predpojatosť. @UnplannedMovie“

Pochod za život tweetoval: „Povedať pravdu o potrate nie je propaganda./ Ďakujeme celému tímu @UnplannedMovie a @Abby Johnsonovej za to, že sa odvážne podelili o svoje svedectvo s celým svetom!“

Po viacerých prudkých reakciách od priaznivcov tohto filmu urobili Fox News prieskum ďalších filmov, ktoré môže niekto považovať za propagandu. Článok vysvetľuje, že Google nezahŕňa napríklad filmovú sériu God´s Not Dead, ani Michael Moore films do žánru propagandy. Iné filmy, ako napríklad Dinesh Souzov film 2016: Obama´s America a Dick Cheneyho dokument Vice Google tiež nepovažuje za propagandu.

Fox News požiadal Google o komentár a oni uviedli, že ich „graf znalosti“ analyzoval na webe obsah filmu Unplanned, pričom popísal tento film vo veľkom rozsahu ako propagandu bez všeobecného konsenzu. A dodali, že „ak majú upovedomiť o diskutovaných faktoch v ich ´grafe znalosti´, robia to tak, že sa sústreďujú na dané problémy, ako to urobili aj v tomto prípade“.

 

Zakladateľka Live Action Lila Roseová má však úplne odlišný názor. Táto pro-life obhajkyňa ho uviedla nedávno aj na tweete:
 

unplanned

 

„@Google naplno dokázal svoje opovrhovanie pro-life aktivitou, keď označili film Unplanned za ´propagandu´, zatiaľ čo ´The Triumph of the Will´ (Víťazstvo vôle), čo je doslova nacistický propagandistický film, označil ako žáner „história/vojna“. Išlo o ďalšiu ´chybu´ alebo ´omyl v algorytme´?

 

Reakcia ďalšieho užívateľa: „Nie je to dôvod nedôverovať reakciám Google?“

 

Iný užívateľ: „Použijú čokoľvek, o čom si myslia, že bude fungovať. V jadre bude zápas proti potratom vždy duchovným bojom a falošnosť v ňom vždy bude hrať svoju rolu. Lila, drž sa a pokračuj v dobrom boji. Modlime sa a prosme, aby im Boh zmenil srdcia i mysle!“