25-8.jpg

Dostál o “fascinujúcich rozdieloch”

294
Kultúra smrti

Poslanec Národnej rady Ondrej Dostál z SaS, ktorý je známy aj z pôsobenia v “konzervatívnom” hnutí OKS, na sociálnej sieti zhodnotil záver týždňa, keď najskôr Národná rada v piatok odmietla kontroverzný Istanbulský dohovor a následne si občania v sobotu v druhom kole volieb prezidenta zvolili za hlavu štátu liberálku Zuzanu Čaputovú.

Slovensko je na základe udalostí posledných dní podľa Ondreja Dostála z SaS “fascinujúcou krajinou”. Uviedol to v nedeľnom príspevku na sociálnej sieti.

“Parlament dokáže v jeden deň vyše dvojtretinovou väčšinou všetkých poslancov v rámci harabinovského boja proti džendžer ideológii a na základe vyfabulovaných argumentov o prepojení s LGBTI agendou odmietnuť dohovor o boji proti násiliu páchanému na ženách. A hneď na druhý deň si takmer trojpätinová väčšina zúčastnených voličov v druhom kole zvolí za prezidentku kandidátku, ktorá v kampani otvorene pripustila adopcie detí pármi rovnakého pohlavia.”

Podľa Dostála však ide o zložitejšiu problematiku . “Poslanci Smeru by do nohy hlasovali za ratifikáciu Istanbulského dohovoru, ak by sme boli v inej politickej situácii a Fico by im to prikázal. A aj minister Richter by radšej na tlačovke ohlasoval jeho ratifikáciu ako jeho odmietnutie,” myslí si Dostál. 

Uvádza, že Zuzana Čaputová témy LGBTI sama aktívne neotvárala, len odpovedala na otázky a otvorene priznala svoje názory. “Mnohí jej voliči majú na tie témy úplne iné názory ako ona a časť z nich ju dokonca volila nie vďaka, ale napriek týmto jej názorom.”

“Ale aj tak je ten rozdiel medzi piatkom a sobotou úplne neuveriteľný. A musím povedať, že zo soboty a voličov mám oveľa lepší pocit ako z piatku a poslancov,” dodal Ondrej Dostál.