32207587_2047998648772037_8230110134680944640_n.jpg

Blaha hodnotí výsledky volieb: Liberálna menšina obsadila prezidentský palác

286
Neutral

Prezidentkou SR sa stala Zuzana Čaputová. Ako prvý z poslancov prichádza s podrobnejšou analýzou poslanec NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SD). Výsledky volieb zhrnul do desiatich bodov.

Desať poznámok k prezidentským voľbám:

1. LIBERÁLNA MENŠINA OBSADILA PREZIDENTSKÝ PALÁC

Vyhrala Čaputová, prehralo Slovensko. Slniečka sa zmobilizovali a išli k urnám. Väčšina Slovákov ostala doma.

Ako to hovoril Lenin? Že odhodlaná a organizovaná menšina dokáže prevziať moc v štáte? Skutoční dediči boľševikov sú v Európe neoliberálni aktivisti.

Dôvod je jediný: umožňuje im to mlčiaca väčšina. A to je na tom celom to najsmutnejšie.

 

2. ČAPUTOVÁ MÁ NEUVERITEĽNE SLABÝ MANDÁT

Čaputová na svoju stranu nezískala väčšinu Slovenska. Pri rekordne nízkej účasti má neuveriteľne slabý mandát. A vzhľadom na právomoci prezidenta v podstate nemôže robiť nič, len päť rokov kúriť a svietiť.

Čaputová je nekompetentná a tak bude podobne ako Kiska pod kontrolou svojich „poradcov“ z liberálnych mimovládok: budú ju tlačiť do extrému, ale neprejdú. Nie je za ňou väčšina Slovákov a preto nemôže prejsť.

Musíme sa jej postaviť. A neuhnúť ani o milimeter.

 

3. PREŽILI SME KISKU, PREŽIJEME ČAPUTOVÚ

Pre tých, ktorí sú z výsledku prezidentských volieb sklamaní, mám dobrú správu: don´t worry.

Slovensko vydržalo päť rokov s Kiskom, vydrží päť rokov aj s Čaputovou.

Áno, bude ubližovať Slovensku, áno, bude šíriť americké hodnoty, áno, bude robiť hanbu v zahraničí. Ale na to všetko sme si už zvykli u Kisku.

Našou úlohou je chrániť Slovensko a nenechať slniečkam vydýchnuť.

 

4. ČAPUTOVÁ V DRUHOM KOLE ZÍSKALA LEN MININUM NOVÝCH VOLIČOV

Výsledok je tesnejší, než očakávala liberálna tlač, ktroá snívala, že Čaputová prerazí 70%. V druhom kole nedokázala mobilizovať, v diskusiách bola slabá a nebyť rekordne drahej kampane, neuspela by.

Čaputová má veľmi slabú podporu východu Slovenska a jej baštou je bratislavská kaviareň. V druhom kole sa nám pre Maroša Šefčoviča podarilo zmobilizovať ďaleko väčší počet nových voličov ako Čaputovej.

No napriek tomu väčšina ľudí nevolila ani jedného kandidáta – a to je prehra pre Slovensko.

 

5. SLOVENSKO POTREBUJE JASNÚ ALTERNATÍVU PROTI LIBERÁLOM

Ukázalo sa, že mnohí voliči, ktorí sú kritickí voči Západu, nedokázali voliť žiadneho kandidáta. To je samozrejme výzva pre budúcnosť: klásť väčší dôraz na vyhranene ľavicovú, antiglobalistickú a vlasteneckú politiku.

Ľudia očakávajú jasnú alternatívu voči liberálom. A my im to musíme ponúknuť. Liberáli budú prskať, ale to je len preto, lebo sa toho boja.

Ešte pred pár týždňami napísala jedna novinárka v SME tieto slová: „Ak sa neosvedčí Šefčovič, dostaneme viac Blahu.“ Boja sa. Oni sa boja tvrdej alternatívy. Ale ona prichádza.

 

6. AJ V 89 TÁRALI O LÁSKE A NASLEDOVALA RABOVAČKA

Pripomína mi to celé rok 89. Herci, študenti, západné mimovládky, mocenské záujmy USA. Kopa fráz o tom ako láska porazí nenávisť. A realita?

Rozkrádačka národného majetku, mafiáni, oligarchovia, zločin, drogy, chudoba a nezamestnanosť.

A dnes to isté – herci, študenti, mimovládky, Západ. Zase berú Slovensko pracujúcim ľuďom a idú ho odovzdať biznismenom.

 

7. UŽ ZASE O KRAJINE ROZHODUJÚ PRÁZDNE FRÁZY A GÝČ

Pozrite sa, čo sa tam dnes večer pretŕča vo volebnom štábe Čaputovej: Kocáb, Sopko, Stanke, Fialová a ďalší herci a liberálni povaľači.

O osude krajiny rozhodujú tí, čo dokážu odrapkať, čo im napíšu v scenári, s najväčším pátosom. Bravó. A mladí pubertiaci sa idú rozliať na kolomaž zo všetkého toho gýču.

A výsledok bude taký istý ako v 89. Chcú krajinu odovzdať západným veľmociam, sprivatizovať, čo ešte ide, zraziť pracujúcich ľudí na zem a nastoliť tu liberálnu individualistickú kultúru.

Musíme ich zastaviť. V 90.rokoch prevalcovali Slovensko, dnes už im to nevyjde.

 

8. RODÍ SA HNUTIE ODPORU – A TOHO SA BOJA NAJVIAC

Teraz sa budú pár dní slniečka vytešovať, aké je Slovensko strašne prozápadné, liberálne, úplná Amerika a tak. Nech sa radujú, nechajme ich v tom.

Aj tak všetci tušia, že tu rastie obrovská sila, ktorá má Ameriky, liberalizmu a kapitalizmu plné zuby.

A dnes vyhrala Čaputová iba preto, že toto nové hnutie ešte nedokázalo vyprodukovať silného lídra, ktorý by sa liberálom postavil a porazil ich.

Ale to príde a oni to vedia. A preto sú takí nervózni a vybľakujú po nás, aj keď by sa mali radovať z víťazstva.

Hnutie odporu rastie v celej Európe. Tik-tak.

 

9. KONEČNE BUDEME ŽIŤ V KRAJINE, KDE SA NEBUDEME BÁŤ SMRTI

Mrzí ma, že tentoraz sme nevyhrali. Mrzí ma, že prehralo Slovensko.

Ale treba rešpektovať, že vyhrala Čaputová – treba jej normálne slušne zablahoželať a zaželať veľa úspechov.

Je teraz na nej, aby naplnila všetky očakávania, ktoré jej marketéri nasľubovali ľuďom.

Ale zasa – trochu sarkazmu mi snáď odpustíte: už sa neviem dočkať, ako naša svätica zatočí so všetkou temnotou a zlom a ako urobí zo Slovenska krajinu, kde sa nebudeme báť umierať.

 

10. VENCERÉMOS

My sa radšej venujme životu, užime si nedeľu s rodinkami a pripravme sa na to, že o Slovensko budeme musieť zviesť ešte veľa zápasov. S ľuďmi, čo majú ďaleko viac moci, prachov aj vplyvu

 

Poslanec NR SR Blaha po zhodnotení ešte uviedol: “No nakoniec aj tak vyhráme. A ešte je malý odkaz pre decká hamburgerov, čo sa tu budú teraz odbavovať.”